YENİ JAGUAR XE'NİN İLK DETAYLARI VE TEKNİK BİLGİLERİ

Ototeknikveri     08 Eylül 2014 11:09

Jaguar'ın yeni d segmenti premium sedanının tüm detayı ortaya çıktı.

YENİ JAGUAR XE'NİN İLK DETAYLARI VE TEKNİK BİLGİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar'ın, Mercedes C serisi, Audi A4, BMW 3 serisi ve Volvo S60 gibi d segmenti premium sedanlar ile mücadele etmesi için geliştirdiği yeni modeli XE'nin ilk resimleri ve detayları açıklandı. Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenecek ve tüm ayrıntıları açıklanacak olan yeni XE, 4.672 mm uzunluğa, 1.850 mm genişliğe ve 1.416 mm yükseliğe sahip. 2.835 mm'lik aks mesafesi ile segmentinin en iyi değerlerinden birine sahip olan yeni XE'nin ilk olarak S adlı sportif versiyonunun teknik detayları açıklandı. 3.0 litrelik supercharged V6 benzinli motorun görev yaptığı yeni XE S, 340 hp güç ve 450 Nm tork değeri ile, 0'dan 100 km/s hıza 5.1 saniyede ulaşabiliyor. Son hızı elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılan Jaguar XE S, gövdesinde bolca kullanlan 1.474 kg'lık boş ağırlığı ile dikkat çekiyor.

Yeni Jaguar XE resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Yüksek performansa sahip olan yeni XE S, ortalamada 8.3 litre yakıt tüketmesinin yanında 194 gr/km'lik emisyon değeri ile çevreci ve ekonomik olmayı başaramıyor. Ekonomi arayanların tercihi olacak yeni dört silindirli 2.0 litrelik İngenium benzinli ve dizel motorlarla da sunulacak olan yeni XE'nin benzinli seçeneğinde iki farklı güç alternatifi olacak. ZF tarafından geliştirilen 8HP adlı, 8 ileri oranlı otomatik şanzımanla sunulacak 2.0 litrelik benzinli motorların haricinde, dizel cephesinde yer alacak yine aynı hacimli yeni motor, 163 hp güç ve 380 Nm tork üretecek. İlk olarak 6 ileri oranlı manuel şanzıman ile sunulacak 2.0 litrelik dizel motorlu XE, oldukça düşük olan 99 gr/km'lik emisyon değerine sahip olacak.

Sportif ve şık tasarımının yanıonda 0.26 cd'lik oldukça düşük hava sürtünme katsayısına sahip karoseri ile öne çıkan yeni XE, gelmiş geçmiş en aerodinamik Jaguar modeli olarak öne çıkıyor.Gelişmiş sürücü destek sistemlerinin de sunulacağı yeni XE'nin sportif versiyonu olan S'in iç mekanında kırmızı siyah renkli deri koltuklar dikkat çekiyor. 2 Ekim tarihinde tüm detayları açıklanacak olan yeni XE, 27.000 Pound'dan başlayan fiyatlarla İngiltere'de satışa sunulacak. Ülkemizde Borusan çatısı altında temsil edilmeye başlanan Jaguar'ın en önemli modeli olacak XE'nin bu sayede başarılı bir satış grafiği çizmesi beklenebilir.

Son Güncelleme : 02 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo