Skoda Fabia Monte Carlo'yu Tanıttı

Ototeknikveri     15 Şubat 2022 08:16

Skoda, bize resmi çizimleri gösterdikten sonra, pek çok motor seçeneğiyle sunulan ve performans odaklı bir hatchback görünümü için görsel eklemeler getiren, sportif Fabia Monte Carlo'yu tanıttı. Fabia, Scala ve Kamiq'ten sonra Skoda serisinde Monte Carlo versiyonundan yararlanan üçüncü model oldu.

Skoda Fabia Monte Carlo'yu Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dıştan başlayarak, Fabia ön panjur, ayırıcı, yan marşpiyeler, ayna kapakları, arka spoyler ve arka rüzgarlıkta siyah bir kaplama alıyor. Ayrıca ön çamurluklarda, renkli camlarda Monte Carlo arması ve isteğe bağlı olarak çift renk görünümün (siyah tavan ve sütunlar) yanı sıra bagaj kapağında siyah Skoda yazısı bulunuyor.



LED farlar (opsiyonel tam LED) ve sis farları, çıkarılabilir aerodinamik plastik kaplamalara sahip parlak siyah 16 inç Proxima alaşım jantlarla birlikte standart geliyor. Daha sportif bir şey isteyenler, resimdeki örneğe takılan isteğe bağlı 17 inç Procyon jantları veya daha da büyük 18 inç Libra jantları alabiliyor.



İçeride, Monte Carlo, kabinin her tarafında kırmızı vurgulu karanlık bir atmosfer ile ayırt ediliyor. Ayrıca entegre koltuk başlıklarına sahip spor koltuklar, düz tabanlı deri kaplı direksiyon simidi, paslanmaz çelik pedallar, siyah tavan döşemesi, LED ambiyans aydınlatması ve gösterge panelinde karbon görünümlü ayrıntılar bulunuyor.



İsteğe bağlı ekstralar arasında bu versiyona özel grafiklere sahip 10,25 inç dijital gösterge paneli, 9,2 inç dokunmatik ekranlı sınıfının en iyisi Amundsen bilgi-eğlence sistemi, ısıtmalı direksiyon ve daha fazlası yer alıyor. Eklemeler, Fabia'yı Renault Clio RS Line, Ford Fiesta ST Line, VW Polo R Line, Toyota Yaris GR Sport vb. gibi rakip modellerin benzer sportif versiyonlarıyla uyumlu hale getiriyor.



Monte Carlo, 79 hp (59 kW / 80 PS) doğal emişli üç silindirli 1.0 MPI, 94 hp (70 kW / 95 PS) turboşarjlı 1.0 TSI, aynı motorun 109 hp (81 kW / 110 PS) versiyonu, ayrıca 148 hp (110 kW / 150 PS) turboşarjlı dört silindirli 1.5 TSI motor ile sunuluyor. Yalnızca yedi vitesli DSG şanzımanla sunulan son seçenek, 8 saniyede sıfırdan 100 km/s hızlanmaya ve 225 km/sa azami hıza izin veriyor.



En güçlü 1.5 litrelik motorla birleştirilmiş Monte Carlo versiyonu, Fabia vRS için çok az şans olduğundan, muhtemelen dördüncü nesil Fabia'nın satın alınabilecek en sportif dördüncü nesli olacak. Skoda, önümüzdeki aylarda Avrupa'da satışa sunulacak Fabia Monte Carlo için fiyat açıklamadı. Bunun yeni amiral gemisi donanımı olduğu göz önüne alındığında, mevcut seriden daha pahalı olmasını bekliyoruz.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo