Yeni BMW 8 X JEFF KOONS Limited Edition, 350.000 Dolar Harcamanın Eşsiz Bir Yolu

Ototeknikveri     17 Şubat 2022 01:06

Bu klasik bir BMW Art Car olmayabilir, ancak Alman markası, 8 Gran Coupe serisi'nin çok özel ve benzersiz bir versiyonu olan 8 X JEFF KOONS'un yaratılması için Amerikalı sanatçı Jeff Koons ile birlikte çalıştı. Gerçekten sahip olabileceğiniz ve cesaretiniz varsa sürebileceğiniz bu ender nadir sanat eserine bir göz atalım.

Yeni BMW 8 X JEFF KOONS Limited Edition, 350.000 Dolar Harcamanın Eşsiz Bir Yolu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu aslında Koons'un BMW için özel olarak bir araba tasarladığı ikinci sefer ve ilki 2010'da bir M3 GT2 Art Car olmuştu. Bu araba Le Mans'ta yarıştı, ancak yeni araba şehir içinde gezinmek için tasarlandı ve sınırlı bir üretim çalışması. 8 X JEFF KOONS için sanatçı, dünya çapındaki bu sınırlı 99 adetlik üretimin dışında kullanılamayacak olan dış görünümü ve iç renk işlemlerini kişisel olarak tasarladı.



Koons, yeni model için "BMW 8 Serisi Gran Coupe versiyonum bir rüyanın gerçekleşmesidir. Tamamen benzersiz, benim için çok özel ve uzun zamandır özel bir BMW yaratmak istiyordum. Önemli olan birbirimizle nasıl ilişki kurduğumuz ve etrafımızdaki her şeyle ilgili farkındalığımızdır. Bu ilke, THE 8 X JEFF KOONS için yaratıcı vizyonumu yönlendirdi ve bu, BMW ile birlikte yaratmanın heyecan verici bir sonraki bölümü." diye konuştu.



Dış kısım, arabanın yan tarafına da yazıldığı gibi "pop" tarzında, olabildiğince parlak ve enerjik. Koons, bu arabanın patlayan renk ve çizgileriyle 2010'daki sanat arabasına nazikçe geri dönmeyi amaçladı. Cesur dış görünümden bahsetmişken BMW, sınırlı sayıda üretilen modelin boya işleminin tamamlanması için 11 farklı aşama ve araç başına birkaç yüz saat gerektiğini söylüyor.



Arabanın içi de gözlerimiz için daha az şok edici değil. İçeride Tom Holland'ın Marvel fragmanından çıkmış olabilecek parlak kırmızı ve mavi döşemelerin yanı sıra açık kahverengi (evet kahverengi) deri, halı ve tavan döşemesi bulacaksınız.



Her hafta, 99'u tamamlanana kadar bu arabalardan bir çift üretilecek. Her örnek, Jeff Koons ve BMW Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Oliver Zipse tarafından kişisel olarak imzalanmış, benzersiz araç kimlik numarasını (VIN) içeren geniş formatlı bir orijinallik sertifikası ile birlikte geliyor.



8 X JEFF KOONS, ABD pazarında yalnızca bir M850i ??xDrive Gran Coupe olarak sunuluyor ve 350.000 USD ile fiyatlandırılıyor.

Son Güncelleme : 17 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo