VW, OTA Güncellemesi ile ID.4 için Plug&Charge ve AutoHold Sunacak

Ototeknikveri     17 Şubat 2022 04:41

Herbert Diess bugün Reddit'de ABD'ye özel ID.4 tamamen elektrikli crossover'ın bu yaz büyük bir kablosuz güncelleme alacağını doğruladı. Güncelleme, Plug&Charge ve AutoHold gibi yeni özelliklerin yanı sıra daha yüksek kapasiteli yerleşik şarj kapasitesi ekleyecek.

VW, OTA Güncellemesi ile ID.4 için Plug&Charge ve AutoHold Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu CEO'su ayrıntılara fazla girmedi, ancak Amerika'nın ilk modern elektrikli Volkswagen'inin yakında Tak ve Şarj Et özelliği kazanacağına dair haberler dönüyor. Bu özellik, sürücülerin bir şarj istasyonuna vardıklarında bir şarj oturumu başlatmak için sadece aracı fişe takarak başka bir işlem yapmadan hizmet almalarına olanak tanıyor.



Bu özellik, sürücüler için işleri kolaylaştırıyor ve elektrikli otomobil şarj etme deneyiminin bir telefonu şarj etme deneyimine daha çok benzemesine olanak tanıyor. Bu arada AutoHold, sürücünün ayağı frenden çekildiğinde ve araç dururken aracın ileri veya geri kaymasını engelliyor.



Son olarak, diğer bazı otomobil üreticileri gibi, Volkswagen de "daha yüksek kapasiteli araç içi şarj" sayesinde araç sahiplerinin araçlarına güç vermelerine izin verecek gibi görünüyor. Hyundai Ioniq 5 ile bunu hayata geçirmiş, otomobilden alınan elektrikle mikrodalga fırına, hatta bir oyun parkına enerji vermeyi başarmıştı. Sistem, Ford'un F-150 Lightning ile reklamını yaptığı gibi, elektrik kesintisi sırasında cihazlara güç sağlamak için de kullanılabilir.



Diess, bu özelliklerin bu yaz kullanıma sunulacağını doğrulamanın yanı sıra, Beetle'dan ilham alan bir ID. modeli olasılığından da kısaca bahsetti. Şirketin odak noktasının ID. Buzz olduğunu belirtse de, yönetici yeni bir Beetle için de açık kapı bıraktı.



Diess, "Tarihimizde en duygusal arabamız kesinlikle mikro otobüs. Bu ikonu hayata döndürmek benim ilk önceliğimdi. Ama evet, ölçeklenebilir MEB platformumuzda başka birçok duygusal araba mümkün.” dedi.



CEO ayrıca, otonom teknolojinin önümüzdeki yıllarda otomotiv endüstrisi için en büyük araştırma alanı olacağını da sözlerine ekledi ve arkadaşı Elon Musk'ın aksine LiDAR sensörlerinin güvenlik için çok önemli olduğunu vurguladı.

Son Güncelleme : 17 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo