Stellantis, Çalışanlarına Diğer Şirketlerin İş İlanlarını Gönderiyor

Ototeknikveri     17 Şubat 2022 06:12

Stellantis, Fransa'daki çalışanlarına diğer şirketlerin iş ilanları, kariyer fuarlarına bağlantılar ve iyi özgeçmişlerin nasıl yazılacağına dair ipuçları gönderdiği için sendikadan eleştiri aldı. Firmanın çalışan sayısını azaltmak için bu yola başvurduğu düşünülüyor.

Stellantis, Çalışanlarına Diğer Şirketlerin İş İlanlarını Gönderiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tahminler, karmaşık içten yanmalı motorlu taşıtlardan nispeten mekanik olarak basit elektrikli taşıtlara geçişte kaç işin kaybedileceğine göre değişiyor, ancak elektrikli otomobilleri bir araya getirmek için daha az işçi gerektiği kesin. Sonuç olarak, tüm büyük otomobil üreticileri iş güçleri hakkında kararlar almak zorunda kalıyor.



Bu kararlar, işçilerin sendikalar tarafından iyi temsil edildiği Batı Avrupa'da özellikle zor. Muhtemelen Stellantis'in Fransız işgücünü başka bir yerde iş bulmaya teşvik etmesine neden olan şey de bu.



İtalyan-Amerikan holding FCA ve Fransız PSA Grubu'nun birleşmesiyle oluşan Stellantis, görünüşe göre bu konuda biraz fazla çaba sarf etti ve sendika temsilcileri, yönetimi taciz boyutunda fazla e-posta göndermekle suçluyor.



CFDT sendikası temsilcisi Christine Virassamy, konu hakkında “Bu, insanları şirket için çok çalışmaya motive etmenin iyi bir yolu değil. Onlardan vazgeçmelerini istedik." dedi.



Autonews'e göre, Stellantis dışındaki işleri teşvik eden bu e-postalar hakkında soru sorulduğunda, bir şirket sözcüsü, gönüllü bir ayrılma planıyla ilgilenebileceklere yardım etmeyi amaçladıklarını söyledi.



14 farklı markaya sahip çok uluslu otomobil üreticisi, 45.000'i Fransa'da olmak üzere dünya çapında 300.000 kişiye istihdam sağlıyor. Sadece bu ülkenin elektrikli araçlara geçişte 10.000 kadar otomotiv endüstrisi işini kaybedeceği tahmin ediliyor.



Şirket, 1 Şubat'ta Fransız sendikalarıyla görüşmelere başladı ve birlikte 2600 gönüllü işten çıkarma için iki yıllık bir plan oluşturdular. Sendika liderleri, küçülmenin 2025'e kadar bu hızda devam edeceğini söylediler. Sendikaya göre, daha üst düzey personelin erken ayrılmalarıyla birlikte toplam işten ayrılanların sayısı 8.000'e ulaşabilir, ancak Stellantis bu sayıyı kesin bir dille yalanladı.



Stellantis, diğer otomobil üreticileri gibi, bazı çalışanlarını yazılım geliştirme gibi işinin diğer sektörlerine taşımaya çalışacak olsa da, hepsini yeniden eğitemeyecek. Ne yazık ki, bazılarının pil üreten ortak girişimlere katılması beklense de, küçültme onlar için özellikle motor fabrikalarında kötü olacak.

Son Güncelleme : 17 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo