2023 Porsche Macan T Dört Silindirli Modeli İçin Daha Keskin Bir Sürüş Deneyimi Vaat Ediyor

Ototeknikveri     17 Şubat 2022 06:44

Çoğumuz Porsche'yi düşündüğümüzde, 911, 718 gibi şaşırtıcı spor arabaları ve 918 veya 959 gibi tarihi arabaları düşünürüz. Meraklıları için bu odaklanmaya rağmen, Macan sessizce en çok satan model haline geldi. Şimdi Porsche, 2023 model yılı için Macan T adlı yepyeni bir donanım seviyesi sunuyor ve hafif bir off-road esintili crossover olarak tasarlandı.

2023 Porsche Macan T Dört Silindirli Modeli İçin Daha Keskin Bir Sürüş Deneyimi Vaat Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tabii ki, buna Porsche crossover demek yerine Macan T'yi “markaya özel tasarım taşıyacak ilk dört kapılı spor otomobil” diye adlandırıyor. "T" Touring'i simgeliyor ve Macan'ın köklerini 1968'deki 911 T'ye kadar takip edebileceği anlamına geliyor. Bu gerçek spor otomobil, tam güç ve çevik yol tutuşunu vurguluyordu ve Macan T de aynı şeyi vaat ediyor.

Kaputunun altında, 2022 Macan giriş seviyesinde bulunanla aynı 261 hp, 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motor bulunuyor ve yedi vitesli bir PDK şanzımanla eşleştirildi. Bu, S ve GTS'de bulunan çift turbo motor kadar heyecan verici olmasa da, Macan T'deki süspansiyon, DNA'sının bir kısmını bu daha aşırı donanım seviyelerinden alıyor.

Standart olarak, yeni model aynı zamanda temel Macan ile aynı Porsche Çekiş Yönetimi (PTM) sistemine sahip, ancak daha çevik T versiyonuna uyarlanmış yeni programlama ile sunuluyor. Şimdi, SUV'nin virajlardan daha iddialı bir şekilde çıkmasına yardımcı olmak için arka aksa daha fazla güç veriyor. Ayrıca, standart olarak direksiyon simidi üzerinde hem mod anahtarı hem de Sport Response düğmesini içeren Sport Chrono Paketi'ni alıyor; Porsche, aracın 5.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkacağını ve azami hızının 232 km olacağını iddia ediyor.

Ayrıca Macan T, Porsche'nin şık Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) sistemine sahip oluyor ve bu, platform için büyük bir kazanç. Bu her zaman etkileyici bir teknoloji oldu, ancak Macan T'ye belki S ve GTS'den daha fazla fayda sağlayacak çünkü bu crossover'daki motor daha küçük olmakla birlikte V6'dan 58 kg daha hafif. Bu yeni donanım ayrıca daha sert viraj denge çubukları alıyor ve Macan T'ye özel yeni programlanmış uyarlamalara sahip Porsche Torque Vectoring Plus yazılımı sunuyor.

Tabii ki, satın alma sürecinde her birimin kendine özgü bir donanımı olacak. Buna koyu titanyum 20 inç Macan S tasarım jantlar, Metalik Akik Gri dış tasarım öğeleri, parlak siyah spor egzoz boruları ve cam çıtaları, Sport-Tex Stripe desenli ve dekoratif gümüş dikişli özel döşeme ve kabartmalı Macan T logolu kapı eşiği korumaları dahil.

Satışlar ilkbaharla birlikte başlayacak

Porsche, yeni Macan T'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde ilkbahar başında satışa çıkacağını ve fiyatların lansman tarihine daha yakın bir tarihte açıklanacağını, ancak bunun Macan'ın 54.900$'lık taban fiyatından birkaç bin dolar daha yüksek olmasını beklediğini söyledi.

Son Güncelleme : 17 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo