VW CEO'su Gelecek Elektrikli Kamyonet ve Sedan'ların İpuçlarını Verdi

Ototeknikveri     18 Şubat 2022 11:15

Volkswagen Grubu CEO'su Herbert Diess, Reddit'te Bana Her Şeyi Sor (AMA) etkinliği düzenledi ve bir dizi farklı konuyu kapsayan detaylı bir tartışma gerçekleşti.

VW CEO'su Gelecek Elektrikli Kamyonet ve Sedan'ların İpuçlarını Verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tartışılan konular arasında elektrikli bir Beetle'ın canlanma olasılığı da vardı. Diess, Volkswagen tarihindeki en duygusal aracın "kesinlikle mikro otobüs" olduğunu söyledi, bu yüzden "birinci önceliğinin" gelecek ay tanıtılacak olan ID.Buzz'ı yaratmak olduğunu belirtti. Ancak, “Ölçeklenebilir MEB platformumuzda başka birçok duygusal otomobilin mümkün olduğunu düşünüyorum.” dedi.



Daha da ilginci, Diess'e "ABD için Ford F-150 Lightning gibi bir elektrikli kamyonet olacak mı?" diye soruldu. Diess, "İyi fikir!" diye cevap vererek tarafsız kaldı.



Volkswagen'in Amerika Birleşik Devletleri için bir elektrikli pickup sunmayı ciddi olarak düşünüp düşünmediği yanıtsız kalırken, şirket son birkaç yılda birkaç konsept sergiledi. Atlas Tanoak konsepti 2018 New York Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı ve ardından 2019 New York Otomobil Fuarı'nda "piyasa tepkisini ölçmek" için gösterilen Tarok konsepti geldi.



Elektrikli araç temasına bağlı kalan Diess, şirketin “giriş segmentleri için yaklaşık 20 bin avroluk elektrikli otomobiller üzerinde çalıştığını” yineledi. Elbette, Volkswagen ID.Life konseptini 2021 Münih Otomobil Fuarı'nda tanıttığı için bu yeni bir haber değil ve yönetici "Bir ID. modelinin ön izlemesini sağlıyor. 2025'te piyasaya süreceğimiz küçük otomobil segmentindeki model, yaklaşık 20.000 Euro'ya mal olacak.” dedi.



Yönetici ayrıca ID.Vizzion konseptlerinin versiyonlarının geldiğini doğruladı ve görünüşe göre Kuzey Amerika'nın kullanılabilirliği için kapıyı açık bıraktı. Casus fotoğrafçılar, sedan versiyonunu birçok kez görüntüledi ve önümüzdeki yıl tanıtılması planlanıyor.



Diess'in "birinci sınıf elektrikli limuzinler üzerinde çalıştıklarını" söylediği ve hayranların "Audi & Bentley'i izlemesi" gerektiğini ima ettiği gibi, Volkswagen Grubu'nun tek elektrikli sedanı olmayacak. Audi zaten e-tron GT'yi sunuyor ve geçen yılki A6 e-tron konseptinin "tamamen elektrikli, üretim otomobillerinden oluşan yenilikçi bir ailenin öncüsü" olduğu daha önce belirtilmişti. Bentley ise 2025'ten başlayarak beş yıl içinde beş elektrikli araç piyasaya sürecek ve Flying Spur'un elektrikli halefinin beklenebileceğini varsaymak doğal.



Diess ayrıca, kablosuz güncelleme sayesinde 2023 Volkswagen ID.4'e ve önceki modellere Tak ve Şarj Et özelliğinin geldiğini doğruladı. Bu, sahiplerin uyumlu bir şarj istasyonu kullanmak istediklerinde kredi kartları veya hesaplarla uğraşmak zorunda kalmayacakları için şarj deneyimini kolaylaştırmayı vaat ediyor.



Yönetici ayrıca dizellerin Amerika Birleşik Devletleri'ne "kesinlikle dönmeyeceğini" doğrularken, geçen yıl tanıtılan ID.3 Cabriolet, Diess "yeni bir fikir üzerinde çalışıyor" olduğu için rafa kaldırılmış olabilir. Öte yandan, “Skoda'nın ABD'ye geleceğini düşünmüyorum” dedi ve markanın Amerika Birleşik Devletleri'nde tanıtılması için bir plan yok.



Son olarak, daha ilginç sorulardan biri, Diess'in 25 yıl içinde otomobillerin nasıl olmasını beklediğiydi. Hızla değişen teknoloji göz önüne alındığında bunun tahmin edilmesinin çok zor olduğunu belirtmekle birlikte, "Tüm arabalar otonom ve çok güvenli hale gelecek, muhtemelen artık hiç kaza olmayacak" dedi.

Son Güncelleme : 18 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo