Ford Yeni Bir Elektrikli Marka Kuracak, Borsa Olumlu Tepki Verdi

Ototeknikveri     21 Şubat 2022 09:52

Ford'un borsa fiyatı, CEO Jim Farley ve markanın geri kalanının bir yan elektrikli otomobil markası düşündüklerine dair haberlerin çıkmasından sonra artış gördü. Bu girişim, potansiyel olarak pazarın işin her bir yönüne değer vermesi için daha kolay bir yol sağlayacak, ancak aynı zamanda, nihai bir karardan oldukça uzaktayız gibi görünüyor.

Ford Yeni Bir Elektrikli Marka Kuracak, Borsa Olumlu Tepki Verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Haber Bloomberg'den geliyor ve Ford yetkilileri markanın geleceği hakkında devam eden görüşmeleri buraya doğruladı. Seçenekler arasında tek bir şirket olarak kalmak, otomobil üreticisinin elektrikli marka bölümünü yeni bir varlığa bölmek veya belki de içten yanmalı motor sektörünü yeni bir adla ayırmak yer alıyor.



Bununla ilgili, Jim Farley Bloomberg'e şunları söyledi: “Şirketi dönüştürmek ve bu yeni elektrikli ve bağlantılı araçlar çağında başarılı olmak için Ford+ planımıza odaklandık. Bataryalı elektrikli araç işimizi veya geleneksel yanmalı motor işimizi bitirme planımız yok.” Bu, kulağa hızlı ve kesin bir inkar gibi görünse de, işin iki tarafı arasındaki farkı da netleştirdi.



Farley, "Başarılı bir yanmalı motor işini yürütmek ve başarılı bir pilli elektrikli otomobil işini yürütmek aynı şey değildir. Şirketin bu farklı alanları olması gerektiği gibi işletmeye bağlılığı konusunda gerçekten heyecanlıyım.” dedi.



Denklemin her bir tarafının çok özel bir araştırma ve geliştirme gerektireceği açık, bu nedenle bir bölünme sıra dışı ya da yanlış görünmüyor. Ford ayrıca elektrikli araç siparişleriyle dolup taştıktan sonra üretimi artırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor.



Ford'un iş modelinin elektrikli otomobil tarafının daha doğru bir şekilde değerlendirilmesi için yeni marka potansiyel olarak yer açabilir. Tesla değerde büyük bir patlama yaşarken, Ford ve GM aynı hisse değerini artışını yaşamadı. Ford'un özel bir elektrikli otomobil bölümü olsaydı, geleneksel işi çok fazla zorlamadan bu olumlu gelişmeyi alabilirdi.



Bloomberg ayrıca, yönetim kurulunda yer alan Ford ailesinin üç üyesinin planın önünde bir engel olabileceğini bildirdi. Ayrıca Ford'un üretimi kendi içinde bölmesinin ve her şeyi tek bir isim altında tutmasının makul olduğunu söylüyorlar. Sonucu zaman gösterecek.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo