Porsche Ana Fabrikasını Tamamen Elektrikli 718 Spor Otomobillerine Hazırlamak İçin Dönüştürüyor

Ototeknikveri     21 Şubat 2022 10:42

Porsche, yeni nesil tamamen elektrikli 718 Boxster ve Cayman spor otomobillerini inşa edecek bir elektrikli taşıt tesisine dönüştürmek için Zuffenhausen fabrikasına 567 milyon $ (500 milyon €) yatırım yapıyor.

Porsche Ana Fabrikasını Tamamen Elektrikli 718 Spor Otomobillerine Hazırlamak İçin Dönüştürüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisinin elektrikli araç satışları için iddialı hedefleri var, bu da 2025 yılına kadar satılan tüm Porsche'lerin üçte biri ve 2030 yılına kadar üçte ikisinin elektrik gücüne sahip olması anlamına geliyor. Leipzig'de üretilecek ve yakında çıkacak olan Macan EV, Porsche'nin bu hedeflere ulaşmasına yardımcı olacak, ancak firmanın spor arabalarından yardım alması gerekecek.



Geçen sonbaharda Münih'te tanıtılan Mission R konsepti, fütüristik bir motor sporları modeli olarak nitelendirildi, ancak abartılı yere basma kuvveti eklentilerini, kaygan lastikleri ve soyulmuş, piste hazır iç mekanı çıkardığınızda Boxster ve Cayman'in nereye doğru gittiği hakkında iyi bir fikriniz oluyor.



Macan EV'yi destekleyecek aynı VW Grubu KKD platformunu temel aldığına inanılan 718 ikizleri, kaynakların en azından on yılın sonuna kadar içten yanmalı motorlarda kalacağını söylediği 911'in aksine yalnızca elektrik gücüyle sunulacak. Alman web sitesi Automobilwoche, Zuffenhausen üretim tesisinin 718'ler ve 911'lerin aynı hatta inşa edilmesine izin verecek kadar esnek olacağını söylüyor.



Yeni 718 EV'lerin 2023'te üretimine başlanacağı, aynı yıl Macan EV'nin Leipzig'de üretime başlayacağı iddia ediliyor. Ancak Porsche'nin Zuffenhausen tesisini elden geçirme planlarının, teknik komplikasyonlar ve "diğer Volkswagen markalarıyla uzun süreli koordinasyon" kombinasyonu nedeniyle bir yıl ertelendiği söyleniyor.



Car & Driver, 718 EV'nin ya arka tekerlekleri süren tek bir motorla ya da Mission R'de görüldüğü gibi her iki uçta bir motor ve dört tekerlekten çekiş ile sunulacağını söylüyor. Konsept önde 429 hp (435 PS) bir motor, arkada 644 hp (653 PS) başka bir motor içeriyordu ve toplam 603 hp (611 PS) güç çıkışı üretiyordu. Özel modda 1073 hp'ye (1088 PS) kadar çıkılabiliyordu.



Bu rakamlara ne kadar yakın olduğu veya Mission R konseptinin etkileyici şekilde düşük 1500 kg boş ağırlığına sahip olup olmayacağı belirsizse de, gerçek 718'in alacağı, Porsche'nin iddia ettiği 800 v şarj teknolojisini paylaşacağından emin olabiliriz. Bu da 15 dakikada yüzde 80 arasında şarj vadediyor.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo