2022 Mazda CX-60 Önümüzdeki Ay Piyasaya Sürülüyor

Ototeknikveri     21 Şubat 2022 11:42

2022 Mazda CX-60, 8 Mart'taki lansmanından önce görüntülendi.

2022 Mazda CX-60 Önümüzdeki Ay Piyasaya Sürülüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hafif bir kamuflajla yakalanan CX-60, aynı zamanda dönüş sinyali işlevi gören ince gündüz farlarına doğru akan belirgin bir ızgaraya sahip. Başka yerlerde, küçük farlar ve üçgen hava girişleri var.



Daha geriye gittiğimizde, aerodinamik gövde ve belirgin bir omuz çizgisi görebiliriz. Bunlar kaslı tekerlek kemerleri, hafifçe eğimli bir tavan ve yukarı doğru uzanan bir kemer çizgisi ile birleşiyorlar. Ayrıca ön çamurluklarda büyük rozetler ve tanıdık camlı kısımlar ile karşılaşabiliriz.



Arkada, kıvrımlı arka kısım, ince arka lambaları ve küçük bir spoyleri barındırıyor. Tasarımcılar ayrıca modele köşeli bir arka pencere ve nispeten küçük bir dört çıkışlı egzoz sistemi de eklediler.



Dört egzoz çıkışlı egzoz sistemine sahip bir Mazda görmek alışılmadık bir durum olsa da, CX-60 yüksek performanslı bir plug-in hibrit güç aktarma organı ile sunulacağı için bunun iyi bir nedeni var. Sistem 2.5 litrelik dört silindirli bir motordan ve 296 hp'yi (221 kW / 300 PS) aşan bir toplam çıkışa izin veren "performans arttırıcı bir elektrik motorundan" oluşuyor. Mazda, güç aktarma sisteminin "sürücüye mümkün olan en geniş sürüş senaryolarında daha fazla güven ve sürüş keyfi veren yumuşak, verimli ve güçlü hızlanma" sunacağını söyledi.



Plug-in hibrit motora ek olarak, CX-60 sıralı altı silindirli Skyactiv-X benzinli ve Skyactiv-D dizel motorlarla sunulacak. Görünüşe göre her ikisi de "mükemmel çevresel performans" için 48V yarı hibrit sisteme sahip olacak.



Önümüzdeki ay CX-60 hakkında daha fazla şey öğreneceğiz. Yeni model Avrupalı ??tüketicileri hedefliyor ve CX-5'in yerini almayacak, çünkü bu crossover "Mazda'nın işini küresel olarak yürüten temel modellerden biri olmaya devam ediyor."

Son Güncelleme : 21 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo