Binlerce VW, Porsche, Audi, Lamborghini ve Bentley'i Taşıyan Kargo Gemisi Atlantik'te Yanıyor

Ototeknikveri     21 Şubat 2022 12:16

Şirketin onayladığı gibi, yaklaşık 4.000 Volkswagen Grubu aracı taşıyan bir kargo gemisi olan Felicity Ace, bu hafta Portekiz kıyılarında alev aldı. 22 mürettebatın tamamı Portekiz donanması tarafından kurtarıldı ve şu anda güvendeler, ancak ABD'ye gitmekte olduğu bildirilen gemideki araçların akıbeti bilinmiyor.

Binlerce VW, Porsche, Audi, Lamborghini ve Bentley'i Taşıyan Kargo Gemisi Atlantik'te Yanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Felicity Ace, 10 Şubat'ta Almanya'nın Emden limanından ayrıldı ve 23 Şubat sabahı Davisville, Rhode Island'a yanaşması bekleniyordu. Terkedilmiş gemide Volkswagen, Audi, Lamborghini, Porsche ve Bugatti markalarına ait araçlar bulunuyor. Gemi şimdi Atlantik'te sürükleniyor.



Bir sözcü, Insider'a bir e-postada "Bugün, Volkswagen Grubu araçlarını Atlantik boyunca taşıyan bir kargo gemisinin karıştığı bu olayın farkındayız. Şu anda herhangi bir yaralanma olup olmadığını bilmiyoruz. Olayın nedenini araştırmak için yerel yetkililer ve nakliye şirketi ile birlikte çalışıyoruz.” dedi.



Gemi, kargo güvertelerinden birinde çıkan yangının ardından 16 Şubat Çarşamba sabahı bir tehlike sinyali gönderdi. Naftika Chronika, Felicity Ace'in mürettebatının bir cankurtaran botuna bindiğini ve bir Yunan şirketi tarafından işletilen bir tanker olan Resilient Warrior tarafından alındığını bildirdi. Haber kaynağı dün 11 mürettebatın Portekiz Donanması helikopteri tarafından alındığını ve tankerden paylaşılan fotoğrafların Felicity Ace'den yükselen dumanı gösterdiğini belirtti.



Yetkililer dün hala yangını kontrol altına almaya çalışıyorlardı ve The Drive'a gönderilen açıklamalara göre ne Porsche ne de Volkswagen araçların kurtarılabilir olup olmayacağını bilmiyor gibi görünüyor.



The Smoke Tire'dan Matt Farah, Ağustos ayında sipariş ettiği bir Porsche Boxster Spyder'ın Felicity Ace'de olduğunu ve arabanın kaybolabileceğini öne sürdü. Ancak Porsche, dün etkilenen belirli otomobillerle ilgili daha fazla ayrıntı bulunmadığını ve müşterilere yerel bayileriyle konuşmalarını tavsiye etti. Firma "Öncelikli kaygılarının 22 kişilik mürettebat olduğunu" ekledi.



2005 yılında inşa edilen Felicity Ace, 17.738 ton yük taşıyabiliyor ve tam yüklü olarak 4.000'e yakın araç taşıyabiliyor.



Porsche, nakliye çabalarında son zamanlarda bir şanssızlık yaşadı. 2019'da Grande America, Fransa kıyılarında battı ve gemideki araçlar arasında Brezilya'ya giden birkaç 911 GT2 RS vardı. Bu olaydan sonra şirket, kazada araçları kaybolan müşterilerin siparişlerini yerine getirmek için üretim resmi olarak sona erdikten sonra aracı tekrar üretime aldı.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo