JLR, Otonom Sürüş ve Bağlantılı Hizmetler İçin NVIDIA ile Ortaklığını Duyurdu

Ototeknikveri     21 Şubat 2022 12:28

Jaguar Land Rover bilgi işlem uzmanı NVIDIA ile çok yıllı bir stratejik ortaklık kurduğunu duyurdu. Plan, müşterileri için yeni nesil otomatik sürüş ve yapay zeka destekli hizmetleri ortaklaşa geliştirmek.

JLR, Otonom Sürüş ve Bağlantılı Hizmetler İçin NVIDIA ile Ortaklığını Duyurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Markalar, 2025'ten itibaren tüm yeni Jaguar ve Land Rover araçlarının NVIDIA DRIVE yazılım platformunda üretileceğini duyurdu. Bu, geniş bir aktif güvenlik, otomatik sürüş ve park sistemleri yelpazesinin yanı sıra sürücü yardım sistemleri sunacak. Yapay zeka özellikleri, araçların yolcuları izlemesine ve aracın ortamını görselleştirmesine olanak tanıyor.



JLR CEO'su Thierry Bollore, "Jaguar Land Rover, en seçici müşteriler için dünyanın en çok arzu edilen lüks araçlarının ve hizmetlerinin yaratıcısı olacak. NVIDIA ile uzun vadeli stratejik ortaklığımız, işletme gerçek anlamda küresel, dijital bir güç merkezine dönüşmeye devam ederken, gelecekteki araçlarımız için potansiyel bir dünyanın kilidini açacak.” dedi.



Sistem, DRIVE Orin merkezi AV bilgisayarları, DRIVE AV ve DRIVE IX yazılımının yanı sıra ağ sistemleri ve surround sensörleri içeren NVIDIA DRIVE Hyperion'a dayalı olacak. Jaguar Land Rover, DRIVE Orin bilgisayarının aracın beyni gibi olduğunu, Drive Hyperion sisteminin ise merkezi sinir sistemi olduğunu açıklıyor.



JLR, araçlarını daha da geliştirmek için NVIDIA teknolojisinden yararlanmayı planlıyor. Yapay zeka modellerini ve NVIDIA Omniverse'de yerleşik DRIVE Sim yazılımını eğitmek için NVIDIA DGX ile kendi veri merkezi çözümünü kullanacak. Bu gerçek zamanlı, fiziksel olarak doğru simülasyon, otomobil üreticisinin kablosuz güncellemeler aracılığıyla aracın ömrü boyunca yenilikçi destekli ve otomatik sürüş hizmetleri oluşturmasına ve doğrulamasına olanak tanıyacak.



NVIDIA'nın kurucusu ve CEO'su Jensen Huang, “Yeni nesil otomobiller, otomotivi en büyük ve en gelişmiş teknoloji endüstrilerinden birine dönüştürecek. Yazılım tanımlı, programlanabilir araç filoları, araçların ömrü boyunca yeni işlevler ve hizmetler sunacak. Jaguar Land Rover ile ulaşımın geleceğini yeniden tasavvur etmek ve en gelişmiş otomobilleri yaratmak için ortak olmaktan heyecan duyuyoruz.” diye konuştu.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo