Rusya'daki VW, Renault ve Stellantis Fabrikaları Batı Yaptırımlarından Etkilenebilir

Ototeknikveri     24 Şubat 2022 01:02

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, Rusya-Ukrayna durumunu nefes nefese izliyor, ancak dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden bazılarının endişelenmek için ek nedenleri var.

Rusya'daki VW, Renault ve Stellantis Fabrikaları Batı Yaptırımlarından Etkilenebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW, Renault ve Stellantis'in hepsinin Rusya'da fabrikaları veya montaj tesisleri var ve batılı liderlerin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle ülkeye sert yaptırımlar getirmesi bu tesislerdeki işleyişi aksatabilir.



Automotive News Europe'a göre en çok endişe edecek şirket Renault Grubu. Renault'nun AvtoVAZ'da kontrol hissesi bulunuyor ve bu da Lada'yı Rusya'nın en popüler markası yapıyor. Ayrıca Moskova yakınlarında ikinci bir fabrikası var. Renault CEO'su Luca de Meo, Lada fabrikasının çoğu parçasının yerel olarak tedarik edildiğini ve bunun üretim sorunlarından izole edilmesine yardımcı olacağını söyledi, ancak AvtoVAZ CEO'su şirketin batı yaptırımlarının Rusya'ya teslimatları etkilemesi durumunda alternatif mikroçip tedariklerini araştırdığını iddia etti.



Bu arada VW Group ve Stellantis'in, Moskova'nın 180 km güneybatısında bir otomotiv merkezi haline gelen Kaluga şehrinde fabrikaları var. VW, Tiguan, Polo ve Skoda Rapid'i inşa ediyor ve orada Audi Q7 ve Q8 SUV'lerin montajını yaparken, Stellantis ve Mitsubishi, Avrupa'ya kamyonet ihraç etmeyi planladığı bir fabrikayı birlikte işletiyor. Şehir aynı zamanda Continental, Magna ve Visteon gibi büyük isimlere de ev sahipliği yapıyor.



Daimler'den Dieter Zetsche, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Alman ekonomi bakanı Peter Altmaier, Benz'in Moskova yakınlarındaki E-Serisi fabrikasının açılışında



VW, Renault ve Stellantis en büyük oyuncular olabilir ve herhangi bir yaptırımın etkilerinden en çok kaybedecek olanlar olabilir, ancak bölgede aktif olan tek otomobil üreticisi onlar değil. Mercedes kısa süre önce E-Serisi ve SUV'leri inşa etmek için bir fabrikaya 284 milyon dolardan (250 milyon €) fazla yatırım yaptı ve BMW'nin Rusya'da tam bir fabrikası yokken, Kaliningrad'daki Avtotor aracılığıyla araçlar üretiyor.



Bir Mercedes sözcüsü Automotive News Europe'a verdiği demeçte, "Son gelişmeler konusunda çok endişeliyiz ve daha fazla tırmanmanın önlenebileceğini umuyoruz. Rusya ile ticari faaliyetlerimizde tabi ki uygulanabilir yaptırımları da dikkate alıyoruz” dedi.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo