Çinli Envision AESC, 2024'te 1.000 KM Menzilli Piller Üretecek

Ototeknikveri     24 Şubat 2022 04:11

Çinli pil üreticisi Envision AESC Group, 2024'te EV'lere en az 1.000 km menzil sağlayabilecek piller üretmeye başlamayı umuyor.

Çinli Envision AESC, 2024'te 1.000 KM Menzilli Piller Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Envision şu anda Lityum-iyon pil paketlerini Leaf'te kullanılan Nissan'a tedarik ediyor. Pil geliştirmelerinin, hücrelerin birbirine daha yakın bir şekilde paketlenmesini sağlayacağı anlaşılıyor. Ayrıca, şarj sürelerini yaklaşık yüzde 30 ila 20 dakika'ya kadar azaltmak için depolama verimliliğini artırmaya da çalışacak. Envision ayrıca, menzili artıran ama aynı zamanda araçları daha ağır hale getiren her arabadaki pil hücrelerinin sayısını ikiye katlayacak şekilde plan yaptı.



Nikkei Asia, Envision'ın Tokyo yakınlarındaki Ibaraki bölgesinde yeni pilleri üretecek yeni bir tesis kuracağını bildirdi. Fabrika, yalnızca güneş panelleri ile güçlendirilecek ve hiçbir karbon emisyonu üretmeyecek.



Envision, 2020'deki nakliye hacmine göre dünyanın en büyük yedinci pil tedarikçisiydi. Nissan'ın yüzde 20 hissesi varken, Çinli yenilenebilir enerji şirketi Envision Group kalan yüzde 80'e sahip.



Halihazırda, Envision tarafından üretilen tüm pillerin yaklaşık yüzde 90'ı Nissan tarafından kullanılıyor, ancak Nikkei Asia ile konuşurken Envision CEO'su Shoichi Matsumoto, şirketin diğer Japon, Çinli ve Avrupalı ??otomobil üreticileriyle tedarik sözleşmeleri imzalamayı umduğunu söyledi ve Bu yeni müşterilerin 2025 yılına kadar toplam işlemlerinin yaklaşık yüzde 50'sini oluşturacağını umuyoruz.



Envision AESC, yalnızca lityum iyon pil paketlerini geliştirmiyor. Şirket, lityum paketlerinin yanı sıra katı hal pilleri de üretmek için 2020'lerin sonunda Japonya, Çin, İngiltere, Fransa ve ABD'de üretim tesisleri kurmayı planlıyor. Ayrıca, 1,1 milyondan fazla EV için yeterli pil üretmeyi planlıyor.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo