2022 Suzuki Baleno Dikkat Çekici Yeniliklerle Hindistan'da Tanıtıldı

Ototeknikveri     25 Şubat 2022 12:23

Geçen ayki teaser'dan sonra Maruti Suzuki, bir dizi görsel ve teknolojik güncelleme içeren yeni Suzuki Baleno'nun Hindistan'daki lansmanını duyurdu. Şirket, modele yeni nesil olarak atıfta bulunurken, 2015'te tanıtılan ve 2019'da güncellenen mevcut Baleno'nun platformunu temel alıyor.

2022 Suzuki Baleno Dikkat Çekici Yeniliklerle Hindistan'da Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Görsel olarak, Baleno, daha çok, selefinin yuvarlak özelliklerini ortadan kaldıran yeniden tasarlanmış yüz sayesinde daha lüks bir görünüm kazandı. Izgara daha geniş, tampon hava girişleri birbirine bağlı ve LED farlar eskisinden daha agresif görünen yeni bir şekle sahip. Camlı kısımlar ve genel silüet sayesinde profil anında tanınabiliyor, ancak gövde panelleri omuzlara ve tekerlek davlumbazlarına daha fazla vurgu yaparak yenilenmiş. Arkada, yeni LED stop lambaları daha köşeli ve bagaj kapısına kadar uzanıyor, tampon yeniden tasarlandı.



Güncellemeler, tamamen yeniden tasarlanmış bir gösterge panosu bulduğumuz kabin içinde de aynı derecede önemli. Teknik özellikler arasında Suzuki SmartPlay Pro+ bilgi-eğlence sistemine sahip yeni 9 inç dokunmatik ekran, 360 derecelik bir kamera, önemli bilgileri (hız, devir, yakıt tüketimi vb.) yansıtan bir baş üstü ekranı da bulunuyor. Ayrıca Arcamys tarafından Surround Sense ses sistemi sunuluyor.



Yeniden tasarlanan klima kontrolleri ve yeni direksiyon, Baleno'yu modern çağa taşıyan hoş dokunuşlar. Suzuki rafine koltuk minderleri, arka havalandırma kanalları ve şarj için USB bağlantı noktaları eklediğinden, arka yolcular için de işler daha iyi görünüyor.



Güvenlik ekipmanı altı hava yastığı, ESP, Yokuş Kalkış Desteği, EBD'li ABS, ESP, emniyet kemeri hatırlatıcıları ve Yüksek Hızlı Uyarı sistemini içeriyor. Çoğu modelin tam bir ADAS özellikleri paketi aldığı AB ve ABD standartları için bunlar kulağa pek hoş gelmeyebilir, ancak bunlar Hindistan pazarı için önemli.



Yarı kompakt hatchback, 3.990 mm (157 inç) uzunluğa, 1.745 mm (68.7 inç) genişliğe, 1.500 mm (59 inç) yüksekliğe ve 2.520 mm (99 inç) aks mesafesine sahip. Suzuki'nin Heartect platformunu koruyor ancak yeni süspansiyon kurulumu, daha büyük 14 inç disk frenleri ve geliştirilmiş gürültü - titreşim - sertlik seviyeleri sayesinde önceki modele kıyasla daha iyi konfor ve yol tutuşu sunuyor.



Kaputun altında, 89 hp (66 kW / 90 PS) ve 113 Nm tork üreten, start-stop sistemli ve elektrik desteği olmayan, doğal emişli 1.2 litrelik K-Serisi Dual Jet benzinli motor bulunuyor. Güç, beş ileri manuel şanzıman veya eski CVT'nin yerini alan beş ileri AGS otomatik şanzıman aracılığıyla ön tekerleklere gönderiliyor.



Mevcut nesil Baleno'nun satışlarının bir milyonu aştığı Hindistan'ın yanı sıra, yeni model Afrika, Güney Amerika ve Orta Doğu dahil olmak üzere diğer pazarlara ihraç edilecek. Baleno, sırasıyla 2019 ve 2020'de İngiltere ve Avrupa'dan kaldırıldı, bu yüzden süpermininin bir daha geri gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Güncellemeler, muhtemelen Hindistan'da satılan Baleno'nun yenilenmiş bir versiyonu olan yaklaşan Toyota Glanza'da yansıtılacak.

Son Güncelleme : 25 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo