McLaren, Nat Bowen ile Artura Sanat Arabasını Yarattı

Ototeknikveri     02 Mart 2022 10:26

McLaren, hibrit süper otomobili Artura'nın ilk üç harfine (Art / Sanat) vurgu yapıyor. Firma, soyut sanatçı Nat Bowen'ın yardımıyla, en son modeline dayanan canlı, çok renkli bir sanat arabası yarattı.

McLaren, Nat Bowen ile Artura Sanat Arabasını Yarattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Eser, renklerin ardındaki psikolojiyi temsil eden "Kromoloji"nin bir keşfi. Gökkuşağı rengindeki Artura, McLaren'a göre "Sanat" ve "Gelecek" temalarını da araştırıyor.



Bowen, "Bu heyecan verici konsept üzerinde McLaren Automotive ile çalışmak ve bunu Dubai'deki ilk kişisel sergimin bir parçası olarak sergilemek benim için bir onurdu. Amacım gerçekten sürükleyici bir deneyim sağlamak ve ziyaretçileri günlük dikkat dağınıklığından uzak meditatif bir duruma taşımak ve aynı zamanda renkle ilişkilerini daha fazla keşfetmelerine ve geliştirmelerine izin vermekti." diye konuştu.

Tasarım, eserin çevresini yansıtmak ve özümsemek için ışığa uyum sağlayan yarı saydam reçine pigmentleri kullanılarak gerçekleştirildi. Bunlar, otomobilin ve renklerin yaşadıkları alanın bir parçası haline gelmesiyle sonuçlanıyor.



McLaren'in Orta Doğu ve Afrika pazar direktörü Mohamed Fawzi, "Nat Bowen ile işbirliği yaparak tamamen yeni McLaren Artura'yı ME Dubai'nin ikonik çevresinde çok katmanlı sanat eserlerine sahip olarak sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Sergi, katılan konuklardan olağanüstü olumlu tepki aldı ve Dubai'deki ve Orta Doğu bölgesinin geri kalanındaki son derece tutkulu sanat topluluğuyla başarılı bir şekilde bağlantı kurmamızı sağladı." dedi.



McLaren Artura, 3.0 litrelik çift turbo V6 ve bununla toplam 671 hp güç üreten bir elektrik motoruyla çalışıyor. Ayrıca yalnızca elektrik gücüyle 30 km gidebiliyor ve ortalama 4,7 L/100 km kadar yakıt tüketimi var.



Artura sanat arabası, 24 Şubat - 31 Mart tarihleri ??arasında Bowen'in ME Dubai otelindeki kişisel sergisinde sergilenecek.

Son Güncelleme : 02 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo