Mazda CX-60, Yeni Teaser'da Şık Profilini Gösterdi

Ototeknikveri     02 Mart 2022 12:30

Mazda, 8 Mart'taki ilk çıkışından önce CX-60'ı teaser'lar ile göstermeye devam ediyor. Ön uç kısımlarını ve minimalist iç mekanı gösteren daha önceki teaser'ların ardından SUV'nin profilini ortaya koyan en son video geldi.

Mazda CX-60, Yeni Teaser'da Şık Profilini Gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CX-60, yeni modellerle birlikte satılmaya devam edecek olan yakın zamanda makyajlanan CX-5'e benzer boyutta görünüyor. Önden çekiş tabanlı CX-5'in aksine, CX-60 önden motorlu, arkadan çekiş tabanlı bir platformla gelecek ve daha uzun bir kaporta ile daha seksi oranlara izin verecek. Ayrıca sportif pencere çizgisi, ön tamponda dikey girişlere sahip LED ışıklar, yan hava girişleri ve daha belirgin arka çıkıntı gibi daha fazla ayrıntı görebiliyoruz, bu da önceki sızıntılardan ve casus fotoğraflardan bildiklerimizi doğruluyor.



Mazda, Kodo tasarım dilinin en son evriminin, Japon estetik ilkesi olan "az daha fazladır" ve "boş alanın sakin ve asil güzelliği" olarak tanımlanan "Ma" kavramından ilham aldığını söylüyor. Profil için tasarımcılar Japon kaligrafisinden ilham alırken, yeni ve yansıtıcı beyaz renk gövdenin yontulmuş hatlarını vurgulamaya yardımcı oluyor.



Şirket, CX-60'ın 300 hp (221 kW / 304 PS) üzerinde 2.5 litrelik bir PHEV güç aktarma organı ile tanıtılacağını doğruladı, ancak gelecekte 48V yarı hibrit sistemlere sahip yeni sıralı altı silindirli Skyactiv-X (benzinli) ve Skyactive-D (dizel) motorlar ile de sunulacak. Benzer bir ürün yelpazesi Avrupa ve Japonya'da gelecek yedi koltuklu CX-80 için bekleniyor ve bunu 2022 veya 2023'te Mazda'nın “Büyük Ürün Grubu”nun bir parçası olarak Kuzey Amerika için tasarlanan daha geniş CX-70 ve CX-90 takip edecek.

Son Güncelleme : 02 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo