BMW X5 Li, Çin'de X7 ile Eşleşen Daha Uzun Aks Mesafesi ile Tanıtıldı

Ototeknikveri     02 Mart 2022 06:19

Çinli alıcılar BMW X5'e ilgi duyuyor gibi görünüyor, ancak aynı zamanda uzatılmış aks mesafesine sahip otomobilleri ve SUV'leri de seviyorlar.

BMW X5 Li, Çin'de X7 ile Eşleşen Daha Uzun Aks Mesafesi ile Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çinli alıcılar BMW X5'e ilgi duyuyor gibi görünüyor, ancak aynı zamanda uzatılmış aks mesafesine sahip otomobilleri ve SUV'leri de seviyorlar. Böylece Bavyeralı otomobil üreticisi, BMW Brilliance Automotive Ltd. tarafından Çin'de üretilen ve yalnızca yerel pazarda satışa sunulacak olan SAV'ın iki daha uzun versiyonu olan X5 xDrive30Li ve X5 xDrive40L'yi tanıttı.



Güncellenen BMW X5'in 2022'nin sonlarında gelmesini beklediğimizden, piyasaya sürülmenin zamanlaması biraz garip, ancak stil değişikliklerinin incelikli olması ve böylece Li'ye de kolayca dahil edilebilmesi bekleniyor. X5 Li, 2018'de tanıtılan normal dördüncü nesil X5'e kıyasla aks mesafesinde 130 mm artış sağlıyor. Bu, X5 xDrive30Li ve X5 xDrive40Li'nin 3,105 mm aks mesafesine sahip olduğu ve 5.052 mm uzunluğunda olduğu anlamına geliyor. İlki BMW X7 ile aynı, ancak amiral gemisi SUV, 5.151 mm uzunluğu ile serinin en uzunu olmaya devam ediyor.



BMW, ekstra uzunluğun tamamının arkadaki yolcuların yararına kullanıldığını ve bol miktarda bacak boşluğu kaldığını söylüyor. Bu, kabine daha kolay erişim sağlayan daha uzun arka kapılar ile dışarıdan belirgin. Li versiyonları, dört derecelik ekstra arkalık eğimli konforlu koltuklar, panoramik cam tavan, ortam aydınlatması, kablosuz şarj tepsisi, hoparlörler için delikli metal kapaklar, kontroller için elektrolizle kaplama dahil olmak üzere birçok özellik ile standart olarak geliyor. Dış tasarım için özel M aerodinamik paketi de bunlar arasında.



Aynı ada sahip normal aks mesafesine sahip versiyonlar gibi, xDrive30Li de 261 hp (195 kW / 265 PS) ve 400 Nm üreten turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motorla, 40Li ise 329 hp (245 kW / 333 PS) ve 450 Nm tork üreten daha güçlü turboşarjlı 3.0 litrelik altı silindirli motorla donatılmış. Her iki durumda da güç, sekiz ileri Steptronic otomatik şanzıman ve BMW'nin xDrive AWD sistemi aracılığıyla dört tekerleğe de aktarılıyor. Uzun aks mesafeli X5'ler elektronik olarak kontrol edilen amortisörlerle standart olarak gelirken, xDrive40Li otomatik seviye ayarı işlevine sahip iki dingilli havalı süspansiyon seçeneğine sahip.



ABD, Güney Karolina'daki Spartanburg BMW Group Fabrikasında üretilen normal aks mesafeli X5'in aksine, Li versiyonları, tesislerin büyük ölçüde genişletilmesinden sonra Çin'in Shenyang kentindeki BMW Brilliance Automotive Ltd. Dadong fabrikasında üretilecek. Bu, artan talebi karşılamak için daha fazla araç üretmek için ABD fabrikasında yer açacak ve ayrıca 2022'nin sonuna doğru BMW XM'yi üretmeye başlayacak.



Hem X5 xDrive30Li hem de X5 xDrive40Li, BMW Brilliance ortak girişiminin bir parçası olarak Nisan 2022'den itibaren Çin'de satışa sunulacak. Fiyatlandırma henüz açıklanmadı ancak mantıksal olarak aynı güç aktarma organlarına sahip standart modellerden daha yüksek olacak.

Son Güncelleme : 02 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo