2022 Mazda CX-60 Markanın En Güçlü Otomobili Olarak Tanıtıldı

Ototeknikveri     09 Mart 2022 02:34

Mazda'nın crossover atağı, Avrupa, Japonya ve Avustralya pazarları için yeni CX-60'ın tanıtımıyla devam ediyor ve yeni bir platformun ve markanın ilk sıralı altı silindirli benzinli ve dizel motorlarının yanı sıra plug-in hibrit güç aktarma organlarının tanıtımıyla vurgulanıyor.

2022 Mazda CX-60 Markanın En Güçlü Otomobili Olarak Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki oturma sıralı, orta boy CX-60, geçen yıl Kuzey Amerika için tanıtılan CX-50'den biraz daha büyük. Model, Mazda'nın yeni arkadan çekişli ve dört çekişli Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture platformunu kullanıyor ve 4745 mm uzunluğunda, 1890 mm genişliğinde, 1680 mm yüksekliğinde. Aks mesafesi ise 2870 mm.

 

Dış ve iç tasarım

CX-60'ın dış tasarımı Mazda'nın "Kodo-Soul of Motion" tasarım felsefesini temel alıyor ve agresif bir arka uca sahip derinden şekillendirilmiş bir ön cepheye sahip. Dikey olarak yerleştirilmiş far lambaları ve L şeklinde gündüz yanan farlar göze çarpıyor. Müşterilere sekiz renk sunulacak: Jet Black, Deep Crystal Blue, Sonic Silver, Platinum Quartz, Arctic White, Rhodium White Premium Metallic, Machine Grey ve Soul Red Crystal. CX-60, 18 inç ve 20 inç jantlarla mevcut.

İç mekanda CX-60'a özgü bir dizi özellik bulunuyor. Örneğin, tam bir TFT-LCD dijital gösterge paneli, 12,3 inç bilgi-eğlence ekranı ve CX-30'dan üç kat daha büyük olan büyük bir baş üstü ekrana sahip. Ayrıca, sürücünün gözlerinin konumunu algılamak için bir kamera kullanan ve koltuğu, direksiyon simidi, baş üstü ekran ve yan aynaları otomatik olarak mükemmel pozisyona ayarlamak için bir otomatik sürüş konumu kılavuzu içeren ilgi çekici bir Sürücü Kişiselleştirme Sistemi de bulunuyor.
 

Ayrıca CX-60 ile bol miktarda depolama alanı geliyor. Arka koltuklar dik konumdayken 570 litre taşıma kapasitesine sahip olan araçta, bu kapasite arka koltuklar düz yatırıldığında 1148 litreye ve tavana kadar yüklendiğinde ise 1726 litreye çıkıyor.
 

Güç aktarma organları, şanzımanlar ve performans

Mazda tüm pazarlar için ayrıntıları doğrulamamış olsa da, CX-60'ın Avrupa'da üç motor seçeneğiyle satışa sunulacağını biliyoruz. Bu güç aktarma organlarından ilki, Mazda'nın önceden var olan 2,5 litrelik SkyActiv-G dört silindirli benzinli motorunun değiştirilmiş bir versiyonunu bir elektrik motoru ve 17,8 kWh lityum iyon pil paketi ile birleştiren ilk plug-in hibrittir. 2.5 litrelik motor 6.000 rpm'de 189 hp (141 kW) güç çıkışı ve 261 Nm tork sağlarken, elektrik motoru ekstra 134 hp (100 kW) ve 250 Nm tork veriyor. Bu da toplam 323 hp (241 kW) ve 500 Nm ediyor. Bu, CX-60 PHEV'i Mazda'nın şimdiye kadar ürettiği en güçlü yol otomobili yapıyor.

 

Japon otomobil üreticisi, bu versiyonun sıfırdan 100 km/s hıza sadece 5,8 saniyede ulaşabileceğini ve azami 200 km/s hız yapabildiğini belirtiyor. PHEV, 60 km'ye kadar tamamen elektrikli menzil sunuyor ve pil, normal AC şarjı ile dört saatte tamamen şarj edilebiliyor. WLTP ortalama yakıt tüketimi, 18 inç jantlarla sadece 1,5 l/100 km ve 20 inç jantlarla 1,6 l/100 km düzeyinde.


İkinci güç aktarma seçeneği, aynı zamanda 48 voltluk bir yarı hibrit sistemi harekete geçiren 3.0 litrelik sıralı altı silindirli bir e-Skyactiv X benzinliden oluşuyor. Mazda ayrıca CX-60'ı 48 volt yarı hibrit teknolojisine sahip 3,3 litre e-Skyactive D dizel sıralı altı silindirli ile satacak. Bu güç aktarma organlarının performans özellikleri açıklanmadı.
 

Tüm Mazda CX-60 modelleri, çok plakalı bir debriyaj ve geleneksel bir tork konvertörünün yerini alan entegre bir elektrik motoru/jeneratörüne sahip yeni sekiz vitesli otomatik şanzımana sahip. Bir i-Activ AWD (dört çekiş) sistemi de standart olarak geliyor. Normal, Spor, Off-Road, Çekme ve EV olmak üzere çeşitli sürüş modları mevcut. CX-60 PHEV, 2.500 kg çekme kapasitesine sahip.
 

Mazda ayrıca CX-60'ın süspansiyon sistemine çok zaman ayırdı. Önde, CX-60 çift salıncaklı ve arkada çoklu bağlantı kurulumuna sahip. Mazda, süspansiyonun "sürüş durumu ne olursa olsun sürücülerin sorunsuz araç hareketi deneyimi yaşamasını sağladığını" söylüyor. SUV ayrıca, yuvarlanmayı azaltmak için iç arka tekerleği hafifçe frenleyerek CX-60'ı yüksek G kuvvetleri altında dengeleyen Mazda'nın Kinematik Duruş Kontrolüne (KPC) sahip.
 

Teknik ve ekipman özellikleri

Mazda'nın yeni 360 derecelik Görüş Monitörü, Araç Çıkış Uyarısı, Trafik İşareti Tanıma, yaya ve bisikletçi algılama ve kavşak işlevine sahip Gelişmiş Akıllı Şehir Fren Yardımı, yaya algılamalı Arka Acil Durum Fren Yardımı, Direksiyonlu Şeritte Kalma Yardımı gibi çeşitli güvenlik özellikleri standart olarak geliyor. Uyuşukluk Tespiti, Şerit Koruma Asistanı, Kör Nokta Monitörü, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı, i-Adaptive Seyir Kontrolü, Yokuş Kalkış Asistanı ve Acil Duruş Sinyal Sistemi de bunlara eşlik ediyor.

 

Fiyatlandırma ve kullanılabilirlik

Yeni CX-60, Homura ve Takumi donanım seviyeleri sırasıyla 46.700 £ (61.446 dolar) ve 48.050 £ (63.222 dolar) fiyatla, Exclusive-Line için İngiltere fiyatları 43.950 £'dan (57.827 dolar) başlayan fiyatlarla Avrupa'da satışta. PHEV versiyonu, ilk teslimatları bu sonbaharda yapılacak şekilde şimdi sipariş için hazır.

Bunu, aynı pazarlar için CX-80 adlı üç sıralı, yedi koltuklu bir model izleyecek, her iki SUV'nin daha geniş gövdeli versiyonları, CX-70 ve CX-90 olarak markalanacakları Kuzey Amerika için yapım aşamasında.

 

 

Son Güncelleme : 09 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo