Lamborghini ve Ferrari, Rusya ile İşlerini Askıya Aldı, Ukrayna'ya İnsani Bağışlar Yaptı

Ototeknikveri     09 Mart 2022 06:15

Ukrayna'daki kriz devam ederken, en büyük iki süper otomobil üreticisi, savaştan etkilenenleri desteklemek için harekete geçiyor. Hem Ferrari hem de Lamborghini, ihtiyaç sahibi Ukraynalıları desteklemek için bir milyon Euro bağışlayarak Rusya ile olan tüm işlerini tamamen askıya almaya karar verdiler. Lamborghini, belirli bir sayı açıklanmamasına rağmen, bağış yapmayı da taahhüt etti.

Lamborghini ve Ferrari, Rusya ile İşlerini Askıya Aldı, Ukrayna'ya İnsani Bağışlar Yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lamborghini gönderdiği yardımın doğrudan Volkswagen Grubu'nun uzun süredir ortağı olan BM Mülteci Ajansı'na (UNHCR) gideceğini söylüyor.

 

Rusya ile işlerin askıya alınması dışında hiçbir ayrıntı yok. Süper otomobil markasının yetkilileri, trajedi ile ilgili duygularını şöyle dile getirdi: “Automobili Lamborghini, Ukrayna'daki olaylardan derinden üzüntü duyuyor ve durumu ciddi endişeyle izliyor. Lamborghini, düşmanlıkların bir an önce sona ermesini ve diplomasiye dönüşü umuyor.”

 

Bu, Volkswagen, Porsche, Chevrolet ve Ford da dahil olmak üzere hepsi aynı şeyi yapan diğer birçok otomobil üreticisiyle aynı doğrultuda. Ferrari ise planları konusunda daha açık sözlü: Rusya pazarı için iş ve araç üretimini bir sonraki duyuruya kadar askıya alıyor.

 

Ferrari CEO'su Benedetto Vigna, "Ferrari, Ukrayna'da devam eden bu insani krizden etkilenen herkesin yanında yer alıyor" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyaloğa hızlı bir dönüş ve barışçıl bir çözüm umarken, etkilenen herkesin acılarına kayıtsız kalamayız. Düşüncelerimiz ve desteğimiz onlarla birlikte. Bu duruma bir an önce çare bulan kurumlarla birlikte biz de üzerimize düşen küçük rolü oynuyoruz.”

 

Firmanın küçük rol dediği kısım, "Ukrayna'yı destekleyen uluslararası insani projelerin yanı sıra İtalyan bölgesindeki mültecilerin kabulüne odaklanan yerel girişimleri finanse edecek" bir milyon avroluk bir bağış. Ferrari ayrıca, Maranello'yu çevreleyen bölgede ağırlanacak olan Ukraynalılar için bazı fonların kullanılacağını söyledi.

Son Güncelleme : 09 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo