2022 Toyota Mirai, Eller Serbest Teammate Yarı Otonom Sürüş Sistemiyle Geliyor

Ototeknikveri     11 Mart 2022 07:44

Toyota Mirai bir teknolojik vitrin ve hidrojenle çalışan model artık Teammate sürücü yardım teknolojisiyle birlikte sunulduğundan bu özellikle 2022 için geçerli.

2022 Toyota Mirai, Eller Serbest Teammate Yarı Otonom Sürüş Sistemiyle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yalnızca 66.000$'lık Mirai Limited'de bulunan Teammate sistemi, Advanced Drive ve Advanced Park olarak bilinen iki işleve sahip. Gelişmiş Park, Limited'de standart olarak geliyor ve araç yönlendirilirken, hızlanırken, fren yaparken ve vites değiştirirken eller serbest park etmeye olanak tanıyor.



Advanced Drive ise, belirli koşullar altında otoyolda eller serbest sürüşe izin veren 5,170 dolarlık bir seçenek. Toyota, Seviye 2 yarı otonom sürüş sisteminin "sürücünün aktif denetimi altında hızlanma, frenleme ve direksiyon komutlarını planlayıp uygulayabildiğini" söylüyor. Şirket ayrıca "aracın şerit içinde kalmasını, diğer araçları takip etmesini, şerit değiştirmesini, belirli kavşaklarda ve trafik sıkışıklıklarında gezinmesini ve daha yavaş araçları geçebileceğini" de sözlerine ekledi.



Bu biraz belirsiz, ancak geçen yıl bir Lexus LS 500h prototipi Carscoops tarafından Teammate ile test edilmişti. Bu model, öne bakan bir LiDAR, öne bakan uzun menzilli radar, ön ve arka taraf kısa menzilli radar ve bir dizi farklı kamera ile donatılmıştı. Araca çevresinin 360° görünümünü verdiler ve bu bilgi dört elektronik kontrol ünitesi tarafından işlendi, bu da LS'nin diğer araçları tanımasını ve ne yapacağına karar vermesini sağladı.



Yardımcı olan şeyler, arabanın yerini tam olarak belirlemek için kullanılan yüksek çözünürlüklü haritalardı. GPS verilerinden daha kesin olan haritalar, modelin tam olarak hangi şeritte olduğunu bilmesini sağladı.



Uyumlu bir otoyola bağlandıktan ve adaptif hız sabitleyiciyi ayarladıktan sonra sistem, "Gelişmiş Sürüşe Hazır" yazan bir mesaj görüntüledi. Ardından, test sürüşü sırasında oldukça iyi çalışan eller serbest sürüş etkinleştirilebiliyor.



2022 Mirai'ye geri dönersek, model 49.500 dolardan başlıyor ve 1.24 kWh lityum iyon pilin yanı sıra bir yakıt hücresini besleyen üç karbon fiber takviyeli hidrojen depolama tankına sahip. Tank, hidrojen havadan gelen oksijenle birleştiğinde kimyasal bir reaksiyona neden oluyor. Bu reaksiyon, tek emisyon olan su ile elektrik üretiyor.



Elektrik, 182 hp (134 kW / 185 PS) ve 300 Nm tork geliştiren arkaya monte edilmiş bir elektrik motoruna güç sağlamak için kullanılıyor. Bu, otomobilin sıfırdan 100 km/s hıza 9.2 saniyede çıkmasını ve doldurmalar arasında 647 km kadar seyahat edebilmesini sağlıyor.

Son Güncelleme : 11 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo