Rubicon Modelini Kutlayan En Yeni Easter Jeep Safari Konsepti Tanıtıldı

Ototeknikveri     14 Mart 2022 12:28

Jeep, en yeni off-road konseptini tanıttı. Resmi adı henüz açıklanmamasına ve ayrıntıların az olmasına rağmen model, Rubicon modelinin 20. yıl dönümünü kutluyor gibi görünüyor.

Rubicon Modelini Kutlayan En Yeni Easter Jeep Safari Konsepti Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jeep, teaserında “Yirmi yıl önce Jeep markası zamanının en yetenekli üretim aracını tanıttı. Şimdi, en yeni Easter Jeep Safari konsepti, Jeep markasını on yıl sonra devam ettiren ve performans sınırlarına meydan okuyan efsanevi 4×4 kabiliyetini kutluyor." dedi.



Jeep, konsept hakkında pek az bilgi sunuyor, ancak markanın paylaştığı görsel bazı ekstra ipuçları veriyor. SUV'nin ön çeyreğine odaklanan kaputun yan tarafında yer alan Rubicon armasının yanında yıl dönümünü temsil eden “20” rakamı bulunuyor. Bu arada kaputun çıkıntısında, üç, dokuz ve iki sayıları görülebiliyor, bu da diğer modern Wrangler Rubicon'lar gibi bu modelin 392 kübik inç Hemi V8 ile güçlendirileceğini gösteriyor.



Jeep Wrangler Rubicon 392 Launch Edition'ın 6,4 litrelik motoru 470 hp (350 kW/476 PS) güç çıkışı ve 637 Nm tork üretiyor. Motor sekiz ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşleştirilmiş, bu da SUV'nin 100 km/s hıza 4,5 saniyede ulaşmasına yardımcı oluyor.



Rubicon donanım seviyesi ilk olarak 2002'de kullanıldı. Adı, Tahoe Gölü yakınlarındaki Sierra Nevada dağlarında bulunan tarihi Rubicon Patikası'ndan ilham aldı. Arazi sürücüleri için ünlü bir yer olarak, ilham verdiği modelin alışılmışın dışında yetenekli olması gerekiyordu.



2002 yılında, Wrangler Rubicon, ön ve arka hava tahrikli kilitleme Dana 44 aksları ve bir Rock-Trac NV241 4:1 oranlı transfer kutusu, ayrıca elmas kaplı marşpiyerleri, 16 inç alaşım jantlar ve Goodyear MTR P245/75-R16 lastikler ile geldi.



Jeep daha önce 2022 Easter Jeep Safari için iki konsept daha sunmuştu; bir Jeep Grand Cherokee gibi görünen bir 4xe elektrikli SUV ve modifiye edilmiş bir Gladiator. 9-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek etkinlik için geçmiş yıllardan konseptler de hazır bulunacak.

Son Güncelleme : 14 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo