YENİ HONDA CR-V İNCELEME: 2.0 LİFESTYLE EXECUTİVE

Ototeknikveri     29 Mayıs 2013 09:05

Yeni Honda CR-V şu an için tek motor ve üç farklı donanım seçeneği ile satışa sunuldu.

YENİ HONDA CR-V İNCELEME: 2.0 LİFESTYLE EXECUTİVE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde kompakt SUV'lar arasında önemli bir role sahip olan Honda CR-V geçtiğimiz günlerde yeni nesliyle satışa sunuldu. Önceki nesline sadık kalınarak sürdürülen tasarım anlayışının yanında boyutlarda da neredeyse hiçbir değişim yaşanmamış. Yeni CR-V'nin boyu önceki nesline göre genişliği aynı değişmezken boyu 4 mm azalmış. Aracın yğksekliği ve akse mesafesi ise öncüsüne göre 10 mm artmış. Daha olgun bir görünşe sahip olan yeni CR-V'de en dikkat çeken unsur arka kelebek camın ve alt kısmı çamurluklara doğru uzanan stop farlarının tasarımı oluyor. 95.700 TL'den başlayan fiyatlarla satılmasındaki en büyük neden olan 2.0 litrelik benzinli ünite ise selefinin 150 hp gücüne karşın artık 155 hp güç üretiyor. Yine dört tekerlekten çekişi standart olarak sunan CR-V 2.0'ın eski nesilde maksimum güç 6200 d/d'de alınırken bu değer yeni nesilde 6500 d/d'ye çıkmış. Maksimum tork değerinin elde edildiği devir 100 birimlik artışla 4300 d/d'ye çıkarken üretilen 192 Nm maksimum tork değeri değişmemiş.Aracın hızlanma değerleri karşılatırıldığında 0,1 saniyelik gerileme olduğu görülürken asıl gelişim şehir içi yakıt tüketimini 1 litre civarında azalarak ortalama tüketimin 7,7 litreye gerilemesiyle yaşanmış. 

Yeni Honda CR-V satışta resim galerisi için lütfen tıklayınız.

   

Dış mekanda genel çizgilerini koruyan yeni CR-V bu anlayışı iç mekanda da devam ettiriyor. Honda Civic sedanda olduğu gibi son zamanlarda geliştirdiği modellerde bir önceki nesilden izler taşıyarak modeller ile yoluna devam eden Honda'nın yeni CR-V modeli sade iç mekanıyla öne çıkıyor. Sürücüye ve yolculara esneklik ve ferahlık sağlayan bu tasarım ile CR-V başarılı bir iç mekan genişliği sunabiliyor. 

   

Ön konsolun tamamında olmasa da gösterge paneli çevresinde kullanılan yumuşak dokunuşlu malzemeler kapı içlerinde de kullanılarak kalite algısının artması sağlanmış. Yeni CR-V'nin zarif ve ergonomik kokpitinde ana kumandalar fonksiyonlarına göre konumlandırılarak sürücün daha rahat erişimi sağlanmış. Sade ve rahat takip edilebilen multiplex gösterge paneli ve renkli TFT LCD bilgi ekranı i-MID araç ile ilgili bilgilerin rahatlıkla takip edilmesini sağlıyor.

   

 Lifestyle ve Executive olmak üzere iki farklı donanım seviyesine sahip olan yeni CR-V'nin alt donanım seviyesi olan Lifestyle sadece siyah deri alcantara koltuklarla sunulurken, bir üst donanım olan Executive'de hem bej hem de siyah deri koltuk seçeneklerinden birini tercih etmek mümkün. Elektrikli ayarlı sürücü koltuğu ve metalik kapı eşiği de Executve donanım seviyesininde standart olarak sunuluyor. 

Yeni Honda CR-V donanım tablosu için lütfen tıklayınız.

   

Açık renkli koltuklar ile daha ferah bir atmosfere kavuşan iç mekan Executive donanım seviyesinde standart olarak sunulan panaroma cam tavan ferahlığa olumlu katkı sağlıyor. Sürücü ve yolcu koltuğunda Fifestyle donanım seviyesinde itibaren ısıtmalı koltukları, yüksekli ayarının ve bel destek ayarının sunuluyor olması konforu olumlu yönde etkiliyor. 

   

Arka koltuklarında da rahat yolculuklar vaad eden yeni CR-V'nin tek hareketle katlanabilen yenilikçi koltukları öne çıkıyor. Arkadaki kollar veya yolcu koltuğunun kenarındaki halka çekilerek elde edilen düz zemin yüklerin taşınmasında avantaj sağlıyor.60:40 oranında parçalı katlanabilen koltuklarda yükleme sırasında esneklik sağlıyor. Önceki nesilde 442 litre olan bagaj hacminin 147 litrelik artışla 589 litreye ulaşması yeni CR-V'de boyutların ne kadar verimli kullanıldığını gösteriyor. Eski nesilde koltukların katlanmasıyla elde edilen 955 litrelik hacim yeni nesilde 1146 litreye ulaşmış. Elektrikli açılan bagaj kapağının da sunulmaya başladığı yeni CR-V'de bu donanıma ulaşmak için Executive seviyesinin tercih edilmesi gerekiyor.

   

Yeni Honda CR-V'nin Executive seviyesiyle birlikte opsiyon olarak alınabilen güvenlik paketi içerdiği donanımlarla ilgi çekiyor. Aracon fiyatının bir hayli yükselmesine yol açan bu donanımlar, arasında şerit koruma destek sistemi LKAS, uyarlanabilir hız kontrol sistemi ACC ve çarpışma hafifletme fren sistemi CMBS yer alıyor. ?Yeni CR-V'de siyah, kırmızı, füme ve beyaz olmak üzere dört farklı renk seçeneği sunulurken araç bir çok farklı orjinal aksesuarı içeren paketler ile kişiselleştirilebiliyor.

Bu paketler;

Ön arka aero tamponlar, bagaj spoyleri ve yan ayna kaplamalarını içeren Şehir Paketi, 

Ön arka tampon alt kaplama, bagaj eşiği koruması ve koruyucu yan çıtaları içeren Nikelaj Paketi,

Kapı dış aydınlatması, ışıklı kapı eşik nikelajı ve mavi arka ambiyans aydınlatmasını içeren Aydınlatma Paketi,

Ön spor panjur, sis farı kaplaması, krom renginde yan çıtalar, bagaj kapağı kaplaması ve oval egzost susturucuyu içeren Stil Paketi,

Ön aero tampon ve bagaj spoylerini içeren Body Paketi, 

Ön arka paçalıklar ve bagaj havuzunu içeren Konfor Paketi,

Ön arka paçalıklar, ön arka kauçuk paspaslar ve bagaj havuzunu içeren Koruma Paketi olarak listeleniyor. 

Son Güncelleme : 29 Mayıs 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo