Alfa Romeo Tonale Special Edition Hybrid, İtalya'da 39.000 Avro'dan Fiyatlandırıldı

Ototeknikveri     22 Mart 2022 04:43

Alfa Romeo, çevrimiçi olarak veya doğrudan bayileri aracılığıyla sipariş verilebilen "Special Edition" ile başlayarak, İtalya'daki tamamen yeni Tonale kompakt SUV için sipariş defterlerini açtı. Lansman sürümü, 39.000 €'dan başlayan veya bugünün fiyatlarıyla 42.900 $'a eşdeğer kapsamlı bir donanım paketine sahip hibrit formda özel olarak sunulacak.

Alfa Romeo Tonale Special Edition Hybrid, İtalya'da 39.000 Avro'dan Fiyatlandırıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yüksek özellikli modelin rakiplerin temel özellikli donanım seviyelerinden daha yüksek fiyatlı olduğunu belirtmekte fayda var. Örneğin İtalya'da BMW X1 (33.600 € / 36.950 $), Mercedes-Benz GLA (36.495 € / 40.134 $) ve Audi Q3 (37.300 € / 41.000 $) şeklinde fiyatlarla satılıyor.



Ancak, çoğu lansman spesiyalinde olduğu gibi, Tonale Special Edition da tasarım ve teknoloji departmanındaki mevcut tüm güzelliklere sahip. Dıştan başlayarak, 20 inç alaşım jantlar, kırmızı kaliperli Brembo frenler, uyarlanabilir tam LED Matrix farlar ve renkli arka camlar ile donatılmış.



İçeride, 10.25 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence ekranı Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı, kablosuz güncellemeler için 4G özelliği, sesle kontrol ve 12,3 inç dijital gösterge paneli ile birlikte navigasyon özelliklerine sahip. Ayrıca sportif bir deri direksiyon simidi, alüminyum vites değiştirme kulakçıkları, kablosuz şarj portu, otomatik bagaj kapağı, ön ve arka park sensörleri ve geri görüş kamerası bulunuyor. Seviye 2'ye hazır ADAS paketine gelince, Adaptif Hız Kontrolü ve Trafik İşareti Tanıma gibi özellikler içeriyor.



Alfa Romeo ayrıca Tonale'nin "piyasadaki NFT dijital sertifikasına sahip ilk otomobil" olduğunu da bildiriyor. Blockchain tabanlı teknoloji, aracın servis geçmişini içeren bir sertifika oluşturmak için araç verilerini kaydedecek. Bu bir arabanın bakımını dijital olarak kaydetmenin çok daha karmaşık ve nihayetinde gereksiz bir yolu ancak herkesin tercihi kendisi bağlar.



Tonale “Special Edition” 1.5 litre dört silindirli benzinli motor (128 hp / 96 kW güç çıkışı) ve buna entegre 48V elektrikli motor ile geliyor. Elektrikli motor ekstra 20 hp güç çıkışı ve 55 Nm tork sağlıyor. Bunlara yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman eşlik ediyor.



Yakında, “Special Edition”, VTG turboşarj sayesinde içten yanmalı motorun 158 hp (118 kW / 160 PS) ürettiği daha güçlü hibrit ile de sunulacak. Her iki durumda da güç, Q4 PHEV hariç tüm Tonale modellerinde olduğu gibi ön tekerleklere iletiliyor.



Special Edition'ın ardından Tonale, Giulia ve Stelvio'nun şu anki serisine benzer şekilde Super, Sprint, Ti ve Veloce donanımlarında satışa sunulacak. Alfa Romeo Tonale Special Edition'ı 5 yıl garantili 39.000 €'ya (42.888 $) satın alma seçeneğinin yanı sıra, İtalyan müşteriler SUV'yi Leasys aracılığıyla 14.500 € (15.950 $) ön ödeme ve 36 ay ödemeli aylık 389 € ücretle alabiliyorlar. Alfa Romeo, Tonale'nin teslim tarihlerinden bahsetmedi ancak önceki duyurulardan ilk Avrupa modellerinin bu yaz gelmesinin beklendiğini biliyoruz.

Son Güncelleme : 22 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo