Renault Moskova Fabrikasında Üretime Yeniden Başladı

Ototeknikveri     22 Mart 2022 04:49

Reuters'e konuşan bir şirket sözcüsüne göre, Renault Pazartesi günü Moskova'daki Rusya tesisinde faaliyetlerine yeniden başladı.

Renault Moskova Fabrikasında Üretime Yeniden Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından üretimi durduran birçok firmadan biriydi. Diğer birçok kurum ekonomik yaptırımlara yanıt olarak piyasadan çekilirken, Renault Şubat ayı sonlarında “mevcut lojistik rotalardaki zorunlu değişiklik” nedeniyle üretimine ara verdiğini ancak piyasadan çekilmediğini söyledi.



Renault, Rusya'nın en büyük yabancı otomobil üreticisi ve Mart ayı ortasında, isimsiz kaynaklar üretim tesislerini kaybetme korkusuyla firmanın piyasadan çıkmak istemediğini söyledi. Otomobil üreticisi, Rus hükümetinin Ukrayna'yı işgali sırasında piyasadan çekilen yabancı şirketlerin üretim tesislerini kamulaştıracağını öne süren tehditlerini ciddiye aldı.



Fransız otomobil üreticisi aynı zamanda Lada Auto Holding'de yüzde 67,61'lik kontrol hissesine sahip ve bu da çok popüler Lada markalı araçların üreticisi Avtovaz'ın sahibi. Citibank'a göre Renault, Rusya'nın otomotiv pazarının yaklaşık yüzde 30'unu kontrol ediyor, yaklaşık 40.000 kişiyi istihdam ediyor ve temel kazancının yüzde sekizini buradan elde ediyor.



Avtovaz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, elektronik parça sıkıntısı nedeniyle 21-25 Mart tarihleri ??arasında Togliatti ve Izhevsk'teki tesislerinde üretimi kısmen durdurduğunu söyledi. Reuters'e göre, Izhevsk fabrikası, Lada modellerinin yanı sıra Dacia Logan ve Sandero'yu da üretiyor.



Ancak raporlar, Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımların otomotiv pazarının bu yıl yüzde 50 küçülmesine neden olabileceğini gösteriyor. Ekonomik yaptırımların yanı sıra tedarik hatları ve üretim duraklamaları da piyasayı etkiledi.

Son Güncelleme : 22 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo