2022 Honda Civic e:HEV Hatch Avrupa'da 181 HP Hibrit Güç Aktarma Organıyla Tanıtıldı

Ototeknikveri     23 Mart 2022 08:42

Honda, yeni Civic'in yalnızca hibrit formda sunulan ve e:HEV amblemini taşıyan Avrupa versiyonunu tanıttı. Model, Avrupa serisinin elektrifikasyonunu tamamlarken Civic hatchback'in 50 yılını kutluyor.

2022 Honda Civic e:HEV Hatch Avrupa'da 181 HP Hibrit Güç Aktarma Organıyla Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Civic'in e:HEV güç aktarma sistemi, daha küçük Jazz ve HR-V modellerinden farklı ve CR-V'dekine daha yakın. Sistem Atkinson çevrimi üzerinde çalışan 2.0 litrelik dört silindirli bir motor, öne monte edilmiş çift elektrik motoru ve arka koltukların altına monte edilmiş daha hafif 72 hücreli lityum iyon pilden oluşuyor. Benzinli motor, yeni bir güç kontrol ünitesi tarafından kontrol ediliyor ve bu da %41'lik bir termal verim sağlıyor. Güç aktarma sistemi, Eco, Normal, Sport ve Individual ayarlarına erişimi olan sürücüden herhangi bir girdi olmaksızın EV, Hybrid ve Engine Drive modları arasında otomatik olarak geçiş yapıyor.



Toplam çıkış 181 hp (135 kW / 184 PS) ve tork 315 Nm, ayrıca güç sabit vitesli bir şanzıman aracılığıyla ön tekerleklere gönderiliyor. Bu, hibriti kademeli olarak daha güçlü ve önceki modelin 180 hp (134 kW / 182 PS) ve 240 Nm üreten 1.5 litrelik VTEC Turbo motorundan önemli ölçüde daha torklu hale getiriyor, aynı motor hala modelin ABD spesifikasyonu için mevcut.

Aynı zamanda, hedeflenen WLTP CO2 emisyonları 110 g/km'nin altında ve Honda'nın katı AB emisyon düzenlemelerine uymasına yardımcı oluyor.



Görsel olarak, AB'ye özel Civic Hatchback, far reflektörlerinin yokluğu, difüzörde siyah kaplama ile değiştirilen arkadaki görünür krom kaplamalı egzoz borularının kaldırılması ve ayrıca elektrikli yapısını bildiren e:HEV rozetinin eklenmesiyle öne çıkıyor. Bunun dışında görünüm ABD versiyonu ile aynı.



Aynısı, iç mekanda ön paneldeki petek deseni ve kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğuna sahip 9 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı için de geçerli.

Advance donanım sayfası ayrıca 10,2 inçlik dijital gösterge paneli ve daha şık 12 hoparlörlü Bose ses sistemi ile birlikte geliyor.

35 mm daha uzun aks mesafesi sayesinde önceki nesle kıyasla kabin alanı artırıldı. Honda'nın stratejisiyle örtüşen Civic e:HEV, Honda Sensing ADAS paketi ve 11 hava yastığı ile donatılmış.



Honda Civic e:HEV, 2022 Sonbaharından itibaren Avrupa'da satışa sunulacak. Fiyatlar, piyasaya sürülmesine yakın bir tarihte açıklanacak.

Son Güncelleme : 23 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo