Cupra 2024 İçin Yeni Bir Hibrit SUV Hazırlıyor

Ototeknikveri     23 Mart 2022 10:30

Cupra, 2024'ten itibaren yarı hibrit ve plug-in hibrit formlarda satışa sunulacak yeni bir kompakt SUV modelini resmi olarak duyurdu.

Cupra 2024 İçin Yeni Bir Hibrit SUV Hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Video teaser, Cupra'nın yaklaşmakta olan SUV'sinin yalnızca ana hatlarını gösteriyor ve şaşırtıcı bir şekilde, coupe tarzı bir tavan çizgisi ile gelmiyor. Yeni crossover, Cupra'nın serisinde yakında çıkacak olan Tavascan'ın yanında yer alacak. Kapağın altında görünen LED far ve stop lambası grafikleri, Cupra'nın mevcut ürünlerinden farklı görünüyor.



Henüz ismi açıklanmayan model, C-SUV segmentinde yer alacak ve yaklaşık 4,5 metre uzunluğa sahip olacak. Yeni SUV, 4.376 mm ölçülerindeki mevcut Cupra Ateca'dan ve 4.450 mm ölçülerindeki Cupra Formentor'dan özellikle daha uzun.



Cupra, modelin yarı hibrit ve plug-in hibrit güç aktarma seçenekleriyle ilgili herhangi bir özellik açıklamadı. Ortaya çıkan tek bilgi, "yeni nesil PHEV teknolojisi" için yaklaşık 100 km'lik bir elektrikli sürüş menzili. Bu, VW Grubunun mevcut ürünlerinden daha fazla ve yükseltilmiş bir pil / elektrik motoru kurulumuna işaret ediyor.



Cupra yeni modeli 2024'ten itibaren Audi Q3 Sportback'in yanı sıra Macaristan'daki Györ tesislerinde üretecek. Bu, aynı uzunlukla birlikte SUV'nin MQB platformunu Audi Q3 ve Q3 Sportback ile paylaşacağına inanmamızı sağlıyor.



Cupra, elektrikli SUV'nin yanı sıra, 2024'te gelecek Tavascan'ın üretim versiyonu ve ardından 2025'te UrbanRebel'in üretim versiyonu olmak üzere iki EV lansmanını onayladı.

Son Güncelleme : 23 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo