Bugatti Centodieci, 50 Bin Km'lik Zorlu Testlerden Sonra Üretime Başladı

Ototeknikveri     30 Mart 2022 01:02

Bugatti 110 yaşına giriyor ve doğum günü için 1990'ların en çılgın süper otomobillerinden biri olan dört turboşarjlı EB110'a saygılarını sunan çok özel bir hiper otomobil yarattı.

Bugatti Centodieci, 50 Bin Km'lik Zorlu Testlerden Sonra Üretime Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bugatti, büyük turları sorunsuz bir şekilde yapabilmesini sağlamak için prototip araca zorlu bir 50.000 kilometre yaptırdıktan sonra Centodieci özel sürümünün üretimine başlayacak. "Beyaz Prototip" Centodieci, aylar boyunca, yüksek hızlı koşular, çeşitli rotalar, pistler, otoyollar ve şehir içi trafik dahil olmak üzere olası her türlü sürüş koşulunda testlere katlandı. Sadece teknik kontroller, sürücü değişiklikleri ve yakıt ikmali için durdurulan araç ile günde 1.200 km gidildi.



Centodieci'nin her yönü, araca ve işlevlerine hakim olan ve direksiyon, frenleme, hızlanma veya süspansiyondaki en küçük değişiklikleri bile algılayabilen uzman test sürücüleri tarafından değerlendirildi.



Bu kadar düşük bir üretim sayısıyla, Bugatti'nin aracı bu kadar zorlu testlerden geçirmesi beklenmedik bir durum ama firma yetkilileri bunun markanın felsefesinin bir parçası olduğunu söylüyor.



Proje yöneticisi Carl Heilenkötter, "Centodieci, ekstrem durumlarda bile en üst düzeyde güvenilir yol tutuşu garanti etmek için bilinçli olarak sınırlarına yönlendiriliyor. Çoğu otomobil bu aralığa asla girmese de, yine de test ediliyor. Bugatti, en yüksek kalite standartlarına, dayanıklılığa ve müşteri memnuniyetine bağlıdır." diyor.



Son test için, Centodieci İtalya'daki Nardo test pistinde boy gösterdi. 12.6 kilometre uzunluğundaki pist, 1.578 hp üreten 8.0 litrelik dört turboşarjlı W16 tarafından motive edilen aracın 380 km/sa maksimum hızına ulaşması için mükemmel bir mekan.



Centodieci, markanın ikinci özel yapım modeli, ilki "La Voiture Noire" (Siyah Araba) olmuştu. Adı, markanın 110 yıllık tarihini kutlamak için İtalyanca 110 kelimesinden geliyor ve görünümü, beş yuvarlak hava girişi, küçük bir at nalı biçimli ızgara ve dar farları içeren 1990'ların EB110'undan ilham alıyor.



Her biri 8 milyon avro (yaklaşık 8,9 milyon dolar) maliyetle Centodieci'nin sadece 10 örneği inşa edilecek. Bunlar Fransa'nın Alsace bölgesindeki Molsheim Atölyesinde inşa edilecek ve 10 teslimatın tamamı 2022'nin sonuna kadar tamamlanacak.

Son Güncelleme : 30 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo