Şanghay'daki Kapanma Sektörü Etkiledi

Ototeknikveri     30 Mart 2022 08:25

Çin'in en kalabalık kentsel bölgesi olan Şanghay, bir yıldan fazla bir süredir ülkede COVID-19 enfeksiyonlarındaki en büyük artışın ardından kapanmaya gitti. GM, Tesla ve tedarikçiler Aptiv PLC ve Bosch'un hepsi tepki vermeye çalışırken, karantina şehirdeki üretimi etkiliyor.

Şanghay'daki Kapanma Sektörü Etkiledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tecrit, Tesla'yı (ve GM'nin) tedarikçisi Aptiv'i şehirdeki fabrikasını kapatmaya zorladı. Adı açıklanmayan kaynaklar Reuters'e verdiği demeçte, Aptiv çalışanlarına COVID kontrollerinin bir sonucu olarak Salı günü eve gitmelerini söyledi.

 

Bu arada General Motors'un SAIC ile ortak girişimi fabrikasını çalışır durumda tutmayı başardı. Firma bunu çalışanlarını fabrikada tecrit ederek yapıyor. Ne yazık ki çalışanlar için bu, koronavirüsün yayılmasını önlemek için fabrika zeminlerinde uyumak ve dış dünyayla etkileşime girmemek anlamına geliyor. Ortak girişim tesisleri Buick, Chevrolet ve Cadillac araçları üretiyor.

 

Alman otomotiv tedarikçisi Bosch ise operasyonun devam etmesi için fabrikasında daha az personelle çalıştığını söyledi. Firmadan yapılan açıklamada "Tedarik zincirlerini olabildiğince sürdürmek ve müşterilerimizin taleplerine hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” denildi.

 

Çin halkı, iki yıl içinde COVID-19 enfeksiyonlarındaki en kötü artıştan muzdarip. Bu yıl, ülke 2021'in tümünde olduğundan daha fazla yerel semptomatik virüs vakası gördü. Hükümet, dalgayı mümkün olduğunca bastırmaya çalışmak için ciddi "sıfır tolerans" politikaları uyguladı.

 

Yine de bu, bir üretim merkezi olan Shenzen'deki fabrikaların kapanmasına yol açtı ve organizatörleri 2022 Pekin Otomobil Fuarı'nı iptal etmeye zorlayabilir.

 

Otomobil üreticileri için bu, yıllarca süren pandemi ile ilgili üretim sorunlarından ve daha yakın zamanda Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden kaynaklanan tedarik zinciri endişelerinden sonraki en son kesinti.

Son Güncelleme : 30 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo