2024 Renault Arkana Hazır Ama Nerede İnşa Edilecek?

Ototeknikveri     04 Nisan 2022 01:39

Yeni nesil Renault Arkana'nın bir prototipi testlerin ortasında görüntülendi ancak modelin geleceği belirsizliğini koruyor.

2024 Renault Arkana Hazır Ama Nerede İnşa Edilecek?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, mevcut Arkana'yı 2019'da Rusya'da piyasaya sürdü. Bu model, Doğu Avrupa'da satılan ve daha sonra diğer pazarlarda piyasaya sürülen eski Kaptur'u temel alıyor. 2021'de Orta Avrupa'da piyasaya sürülen model, Rusya ile aynı görünüyor ancak Captur II'yi temel alıyor.



Bu prototip, mevcut Arkana'ya benzer bir genel şekle sahip ve direksiyonun arkasındaki mühendis, casus fotoğrafçılara aracın kimliğini doğruladı. Öndeki kamuflajın altında, diğer mevcut Renault modelleriyle aynı ıstakoz pençesi şekline sahip olmayan bir dizi bölünmüş far bulunuyor.



Fransız otomobil üreticisi, Arkana'nın tasarımında, arka camın yeniden şekillendirilmesi ve tavan hattının ayarlanması da dahil olmak üzere bir dizi başka değişiklik yaptı. Arka kısım da mevcut Captur'dan farklı olmayan arka lambalarla elden geçirildi.



Yeni Arkana'nın 2024 model yılı için gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte, girişini etkileyebilecek büyük bir engel, Ukrayna'da devam eden savaş. Renault, Arkana'yı başlangıçta yalnızca Rusya'ya özel bir model olarak tanıttı ve çatışma çıkmadan önce de bu ikinci nesil Arkana'yı Rusya ve Asya'da piyasaya sürmesi bekleniyordu. Aynı zamanda Renault'nun Moskova'daki fabrikasında da üretilecekti, ancak üretim kısa süre önce bu tesiste durduruldu ve Renault Rusya'dan çekilmeye karar verirse, bu fabrikanın sonu anlamına gelecek, yani yeni Arkana'nın başka bir yerde inşa edilmesi gerekecek.



2024 Arkana gün ışığını görürse, iç mekanının da güncellenmesini bekliyoruz ve benzer dikey odaklı dokunmatik ekran ve dijital gösterge paneli de dahil olmak üzere bazı özelliklerini tamamen elektrikli Megane E-Tech'ten ödünç alabilir.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo