Fiat, 2027'ye Kadar Yeni Bir Supermini ve Üç Yeni Crossover Tanıtacak

Ototeknikveri     04 Nisan 2022 06:42

Fiat, önümüzdeki beş yıl içinde daha küçük segmentlere odaklanarak yelpazesini genişletmeyi ve modernize etmeyi planlıyor.

Fiat, 2027'ye Kadar Yeni Bir Supermini ve Üç Yeni Crossover Tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni lansmanlar arasında bir süpermini ve CEO Olivier François tarafından onaylandığı üzere tasarımları zaten tamamlanmış olan üç yeni crossover olacak. İtalyan şirket, kendisini Stellantis içinde Citroën'in “kuzeni” olarak tanımlarken, 2027 yılına kadar satın alınabilirliğe vurgu yaparak tamamen elektrikli bir marka olma yolunda ilerliyor.



Fiat'ın Model Yelpazesinde Temiz Bir Nefes

İlk yeni lansman, 2023'te piyasaya sürülmesi beklenen ve mevcut tamamen elektrikli 500 şehir otomobilinin üzerinde yer alan Punto boyutunda bir süpermini olacak. Model, 1993 ve 2018 yılları arasında üretilen üç nesillik bir döngüyü sona erdiren Punto adını almayacak. Fiat süpermininin temellerini Peugeot 208, Opel Corsa ve yakında çıkacak olan Citroen C3 ile paylaşması bekleniyor. CMP platformu, rekabete uygun olarak benzinli motor ile çalışan ve pilli elektrikli versiyonlara izin verecek.


Fiat'ın şehirli modellerinden bahseden Oliver François, 500'ü ve Panda'yı "iki ikon" olarak nitelendirdi. CEO, "şık ve şehirli" olacak olan 500 ve 500X'in yanındaki 500 serisinde "daha fazlasına yer var" dedi. Panda hakkında konuşurken, sadece dış tasarım açısından değil, aynı zamanda “esas, minimalist yaklaşım” açısından da 80'lerin orijinalinin modern bir yorumunu ima etti. Bu fikir 2019 Centoventi konseptine ilham verdi ve CEO'ya göre “en az birkaç (üretim modeli) otomobil” tarafından miras alınacak.
 

Fiat Panda'nın halefi, popüler ismi koruyacak ve Fiat'ın ürün yelpazesindeki üç yeni crossover'dan biri olacak. Oliver François, "Panda biraz sağlam, basit ve güvenilir olmalı" dedi. Yönetici Panda DNA'sının diğer modellere de uygulanacağını ima etti.
 

Fiat'ın Stellantis'teki Rolü

Autocar'a göre, Fiat'ın gelecekteki ürün yelpazesinde beş küresel otomobil (500, Panda, Punto boyutunda süpermini ve artı iki crossover), dört ticari araç ve bir Güney Amerika'ya özel model dahil olmak üzere 10 üye bulunacak. François, FCA döneminin engellerini kabul ederek, "Önümüzdeki beş yıl içinde, her bölge için yılda bir yeni araba piyasaya süreceğiz ve küresel olarak, geçmişte mücadele ettiğimiz bir şey olan, dünyanın her yerinde yaygın olan arabalar yaratabileceğiz." dedi.
 

Fiat'ın CEO'su, otomobil üreticisinin kompakttan daha büyük otomobillerle ilgilenmediği için markanın daha küçük segmentlere odaklandığını doğruladı. Ayrıca Fiat'ı Citroën'in Stellantis grubundaki kuzeni olarak tanımladı: “Hikayeler farklı ama biz iki halk markasıyız ve çok şey paylaşıyoruz. Bence ilginç olan, pazarı büyüklük açısından bölebiliyor olmamız. Daha küçük otomobillerde uzman olabiliriz ve o zaman Citroën D segmentini (orta boy) kapsamak için daha fazla meşruiyet kazanır ve elbette ortada bir miktar örtüşme olacaktır.”
 

Avrupa'da Fiat, içten yanmalı motorları durdurmadan önce ürün gamındaki her yeni modelin tamamen elektrikli versiyonlarını piyasaya sürerek EV'ler üzerine yoğun bir şekilde bahis oynayacak. François, elektrikli otomobil maliyetini düşürerek Fiat'ı "halkın Tesla'sı" yapmak istiyor. Fiat, 2025 ile 2030 arasında yalnızca elektrikli araç serisine sahip olmayı planladı ve François, bunun 2027 veya daha erken bir tarihte gerçekleşebileceğini ima etti ve İtalyan otomobil üreticisini "yalnızca elektrikli olan ilk kitlesel pazar markası" yapmak istiyor.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo