Amerika'ya Özel 2023 Honda HR-V Daha Büyük ve Daha Olgun Bir Crossover Olarak Tanıtıldı

Ototeknikveri     04 Nisan 2022 08:10

İkinci nesil Honda HR-V sonunda Kuzey Amerika için tanıtıldı ve çok farklı. Artık 2023 HR-V'nin tam olarak nasıl göründüğüne ve Honda'nın markayı bir bütün olarak nasıl etkilemesini istediğine dair bir vizyonumuz var. Yeni model farklı bir isimle önümüzdeki yıl Avrupa'ya da gelecek.

Amerika'ya Özel 2023 Honda HR-V Daha Büyük ve Daha Olgun Bir Crossover Olarak Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dış tasarımın her yönü çok daha geleneksel ama neyse ki motor daha da fazla güç elde edecek. Önceki model 1.8 litrelik dört silindirli motordan sadece 141 hp (105 kW) ürettiğinden bu zor olmayacak. Henüz teyit edemediğimiz şey, yeni otomobilin tam olarak ne kadar daha fazla güç üreteceği.


Honda zaten bir HR-V piyasaya sürdüğü için Avrupalı müşterilere bu garip gelebilir. Ancak, bu model aslında tamamen farklı bir otomobil. Daha da kafa karıştırıcı hale getirmek için Honda'nın, Kuzey Amerika'nın HR-V'sini gelecek yıldan itibaren Avrupa pazarlarında da satacağını, ancak bu pazarda modelin adının henüz duyurmadıkları başka bir adla değiştirileceğini belirtelim.



Honda, ABD ve Kanada pazarına özel 2023 HR-V'nin 11. nesil Civic ile aynı platformda olacağını açıkça belirtti. Bu araba, önceki HR-V'den yaklaşık beş inç daha uzun bir aks mesafesine sahip, bu nedenle Honda, belirli sayılara girmeden daha geniş olacağını söylediği için her iki yönde de daha fazla alan bekleyin.



Bu bilgiyi akılda tutarak, Honda'nın yeni HR-V için herhangi bir sayıda Civic motorunu kullanacağını tahmin etmek kolay. Temel Civic motoru, 2022 HR-V'ye kıyasla 158 hp gücündeki 2.0 litrelik dört silindirli motordan zaten daha fazla güç üretiyor. Honda daha maceracıysa, kompakt modelin 180 hp 1.5 litrelik turboşarjlı dörtlü motorunun da ortaya çıktığını görebiliriz.



Hangi motoru seçerlerse seçsinler, Honda'nın yeni crossover'ın tüm seriyi gerçekten desteklemesini istediği açık. Amerikan Honda Otomobil Satışları Başkan Yardımcısı Michael Kistemaker, "Bu yeni HR-V, genç alıcılar, ilk kez alıcılar ve çok kültürlü müşterilerle segment lideri olarak konumunu ilerletecek." dedi.



Yöneticiye göre, yepyeni 2023 Honda HR-V, segmentinin ötesinde ilham verici nitelikler kazanarak, Honda'nın yeni nesil müşterilerini ağırlayacak ve Honda markasına açılan bir kapı olarak önemini artıracak. Bu, geçmişte öne çıkmasına yardımcı olan agresif stil unsurlarının çoğunu kaybetmiş gibi görünen bir crossover için önemli bir iddia.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo