BMW Yeni i3'ü Tanıttı Ama Bizim İçin Değil

Ototeknikveri     05 Nisan 2022 12:54

BMW, uzun aks mesafeli 3 serisi sedanı temel alan yeni i3 eDrive35L'yi Çin'de i3 hatchback'in dolaylı olarak yerini alacak şekilde tanıttı. Şu anda BMW, i4'ü ABD ve Avrupa'da sunuyor, bu da i3'ün Çin dışında görünmesini pek olası kılmıyor. i3 sedan, 282 hp ve 399 Nm tork üreten tek bir motorla 66,1 kWh pile sahip.

BMW Yeni i3'ü Tanıttı Ama Bizim İçin Değil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW yeni bir i3 modeli tanıttı, ancak muhtemelen düşündüğünüz gibi değil. Bu yeni i3, geçtiğimiz on yılın inovatif modelinin halefi olmak yerine, doğrudan mevcut nesil BMW 3 Serisi'ni temel alıyor ve şimdilik yalnızca Çin'de üretilip satılacak. Bu sadece herhangi bir 3 Serisi değil, Çin'de diğer orta boy sedanlar için de popüler olduğu şekilde uzun aks mesafesine sahip.



Model, BMW'nin Çinli otomobil üreticisi Brilliance ile ortak girişiminde bu yılın Mayıs ayında üretime girecek.



Otomobil üreticisi, "Standart bir 3 Serisinden 11 cm daha uzun aks mesafesi ile BMW i3 eDrive35L, birinci sınıf bir arka koltuk deneyimini yerel olarak emisyonsuz sürüşle birleştiriyor" diyor. "Aynı zamanda, tamamen elektrikli dört kapılı sedan, BMW 3 Serisi'nin çok iyi bildiği tüm sportif sürüş dinamiklerini, uzun mesafe konforunu ve geniş kişiselleştirme seçenekleri yelpazesini sunuyor."



BMW i3 eDrive35L olarak adlandırılan elektrikli 3 Serisi, 282 hp güç çıkışı ve 399 Nm tork üreten tek bir motorla 66,1 kWh pilden güç alacak. Bu, otomobili 6.2 saniyede 0'dan 100 km / saat'e çıkarmak için yeterli olacak, belki aşırı hızlı olmayacak ancak bunun yerine verimlilikte uzmanlaşacaksınız. BMW, i3'ün Çin'in çok iyimser CLTC döngüsünde 526 km menzil sunacağını söylüyor.



81,5 kWh BMW i4'ün bu bahar ABD'ye gelmesiyle, EV müşterileri muhtemelen 66,1 kWh pile sahip arkadan çekişli bir i3 için çok heyecanlanmayacaklar. Ancak arkadan çekişli i4'ten daha küçük pile ve daha az güce sahip 3 Serisi konsepti, arkadan çekişli i4'e kıyasla önemli bir indirimle sunulsaydı en azından kağıt üzerinde belki biraz çekici olabilirdi.



iX1 yolda olsa bile, bir noktada, şu anda elektrikli otomobil fiyatlarının gidişatı göz önüne alındığında, BMW'nin serisi, Avrupa veya ABD'de bir temel model olarak hizmet etmek için daha mütevazı bir menzile sahip daha ucuz bir elektrikli sedandan yararlanabilir.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo