Toyota, GR Corolla'yı Özel Tutmak İstiyor

Ototeknikveri     07 Nisan 2022 06:11

Toyota'nın yeni GR Corolla'sı, iyi satması garantili, zorlu bir makine gibi görünüyor, ancak Japon markası, özel kalmasını sağlamak istiyor.

Toyota, GR Corolla'yı Özel Tutmak İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Road and Track'e konuşan Toyota Pazarlama Başkan Yardımcısı Mike Tripp, markanın GR Corolla'dan "çok az" üreteceğini söyledi. Strateji, talebi artırmak için arzı düşük tutan süper otomobil üreticilerinin stratejisine benziyor.



Tripp, sınırlamaların Toyota'nın otomobilleri Motomachi üretim tesisinde üretme yeteneğiyle hiçbir ilgisi olmadığını, bunun yerine markanın GR Corolla'yı özel ve çekici tutmak istemesiyle ilgili olduğunu belirtti.



Tripp, "Bu araçlardaki sınırlayıcı faktörün onları üretme yeteneğimiz olduğunu söyleyemem. Niş güvenilirliğini sürdürdüğümüzden emin olmak için çok dikkatli davranıyoruz." dedi.



Tripp'e göre, GR Corolla'nın yıllık üretimi yaklaşık 8.000 adet olacak ve 2023'te üretimin artmasıyla birlikte muhtemelen yaklaşık 6.000 adet üretilecek.



Toyota, üretim rakamlarını nispeten düşük tutmanın yanı sıra, GR Corolla'nın sınırlı ve özel sürümlerini de piyasaya sürecek. Bunlardan ilki, yalnızca 2023 model yılı için mevcut olan ve bir dizi karbon fiber parça ve devasa bir arka kanat içeren Circuit Edition. Üretimde sert bir sınır olmayacak, ancak Tripp, Toyota'nın çoğu bayi için bir taneye sahip olmayı planladığını ve bu rakamın yaklaşık 1.250 adede sabitlendiğini söylüyor.



Tripp, "Bunun gibi niş bir şey söz konusu olduğunda, her bayiye bir tane alma fırsatı vermemiz bizim için önemli. Yani, eğer matematiği yaparsanız - ve bu bir garanti değil - her bayi için özel bir üretimimiz varsa, bu 1250 civarı eder. Dolayısıyla, toplam hacminiz 6000 ile 8000 arasında ve bunun 1250'si olan özel bir baskıya sahip olduğunuzda, bunun doğru denge olduğunu düşünüyoruz. Ama çok azı hedefimiz olacak, sadece üretim limitleri yüzünden değil.” diye konuştu.



Toyota, GR Corolla veya Circuit Edition için henüz fiyatlandırma veya bulunabilirlik açıklamadı, ancak mümkün olan en kısa sürede bir tane istiyorsanız, muhtemelen hepsi kapışılmadan önce acele etmeniz gerekecek.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo