BMW ve Mini, 2024'ten itibaren Alüminyum Jantlar Yapmak İçin Yalnızca Yeşil Enerji Kullanacak

Ototeknikveri     11 Nisan 2022 02:10

BMW bugün kendisinin ve Mini markasının 2024'ten itibaren yalnızca yenilenebilir enerji kullanılarak üretilen alüminyum jantlara geçeceğini duyurdu.

BMW ve Mini, 2024'ten itibaren Alüminyum Jantlar Yapmak İçin Yalnızca Yeşil Enerji Kullanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeşil enerji, özellikle alüminyum yapımında ve inşaatın tekerlek döküm aşamasında kullanılan elektroliz işleminin karbon ayak izini küçültmeye yardımcı olacak. BMW, bu önlemlerin birlikte yılda 500.000 ton CO2 emisyonunun azaltılmasına yardımcı olacağını tahmin ediyor.



BMW satın alma ve tedarikçi ağları başkanı Joachim Post, “Yeşil güç, tedarik zincirimizdeki CO2 emisyonlarını azaltmak için en büyük kaldıraçlardan biridir. Tekerlek ve alüminyum tedarikçileri de dahil olmak üzere tedarikçilerimizle, yeşil enerji kullanmalarını gerektiren 400'den fazla sözleşme imzaladık." dedi.



Alüminyumun geri dönüştürülme kolaylığı da BMW'ye görevinde daha fazla yardımcı oluyor. Otomobil üreticisi, eski tekerlekleri eritmek ve malzemeyi yenilerini yapmak için kullanmak için bu özellikten yararlanmayı planlıyor.



Mini bu konuda öncü olacak ve 2023'ten itibaren Mini Countryman'de yüzde 70 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış hafif döküm jantları kullanmaya başlayacak. Bu jantlar, yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle üretildiğinde, üretimde CO2 emisyonlarının yüzde 80'e varan oranlarda azaltılmasına yardımcı oluyor.



BMW Group, yüzde 95'i dökme alüminyumdan yapılan yılda yaklaşık 10 milyon hafif alaşım jant satın aldığı için bunlar önemli tasarruflar olacak. Bu nedenle, yeşil enerji kullanılarak üretilmelerini sağlamak karmaşık bir süreç, ancak bu, BMW'nin yeşil bir otomobil üreticisi olma görevinde yardımcı olacak.

Son Güncelleme : 11 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo