Yeni Civic Etkileyici Performansı Verimlilikle Birleştiriyor

Ototeknikveri     13 Nisan 2022 05:33

e:HEV güç aktarma sistemi olağanüstü verimlilik ve tepki sağlıyor. Yüksek düzeyde gövde sertliği, dengeyi ve çevikliği en üst düzeye çıkarıyor. Sürücü memnuniyetini konforla dengelemek için yapılandırılmış direksiyon ve süspansiyon dikkat çekiyor.

Yeni Civic Etkileyici Performansı Verimlilikle Birleştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen yeni Honda Civic, e:HEV (hibrit elektrikli araç) güç aktarım mekanizmasının, direksiyonunun ve süspansiyonunun, Civic'in çekiciliğinin her zaman merkezinde yer alan ilgi çekici performans, dinamik tepki ve geri bildirim seviyeleri sunmasını sağlamak için tasarlandı. Sonuç, tatmin edici bir sürüş deneyimini son derece rekabetçi verimlilik ve emisyonlarla harmanlayan bir otomobil.



2022'nin ilerleyen aylarında satışa sunulacak 11. nesil Civic, CR-V, Honda e, Jazz, Jazz Crosstar ve HR-V'nin ardından elektrikli hale getirilen son ana Honda modeli olacak. Otomobil, markanın ödüllü e:HEV tam hibrit güç aktarım mekanizmasının en gelişmiş versiyonuna sahip olacak. Bu, güç yoğun bir lityum iyon pil ve iki kompakt, güçlü elektrik motorunu yeni geliştirilmiş 2.0 litrelik Atkinson çevrimli benzinli motorla birleştiriyor; bu, endüstride en iyiye eşit %41 termal verimliliğe ulaşıyor ve daha hızlı ve verimli yanma ve tork için optimize edilmiş bir doğrudan enjeksiyon sistemine sahip. Doğrudan enjeksiyon sistemine ek olarak, düşük sıcaklıkta aktif katalizör gibi bir dizi teknoloji ve giriş ağzındaki modifiye edilmiş tasarım, belirli bir çıktı elde edilirken yakıt ekonomisinin iyileştirilmesine katkıda bulunuyor.



Bu teknolojik gelişmelerin sonucu, sadece 108g/km (WLTP) değerinde bir WLTP "ortalama" CO2 emisyonu rakamı ve aynı derecede etkileyici 4,7l/100km yakıt ekonomisi ortaya çıkıyor. Bu olağanüstü verimlilik, maksimum 135 kW/PS güç çıkışı ve 315 Nm maksimum tork ile bir araya gelerek yepyeni Civic'in C segmentinde çekici bir sürücü otomobili olmasını sağlıyor.



Bu üstün verimlilik ve enerji yönetimi, yenilikçi teknolojilerin uygulanmasıyla sağlanmış. Örneğin, Honda'nın Akıllı Güç Ünitesinin (IPU) en son sürümü, önceki modellere göre 23 mm daha düz ve 1 kg daha hafif, ancak 72 hücre sayısı daha yüksek - mevcut Honda e:HEV serisinin herhangi birine takılan en büyük hücre sayısı -. İnce IPU, arka koltukların altına yerleşerek iç alanı ve kullanılabilirliği en üst düzeye çıkarıyor.



Kaputun altına yerleştirilmiş yeni bir Güç Kontrol Birimi (PCU), elektriğin daha hızlı şarj edilmesini ve boşaltılmasını sağlayarak, önceki e:HEV uygulamalarına göre güç çıkışında %12'lik bir artışa katkıda bulunuyor. Güç yoğunluğundaki ve PCU'nun çıkışındaki artış, elektrik çıkışını artırarak EV sürücüsünün yükün daha fazlasını almasına olanak tanıyor ve yeni alüminyum çekirdekli yüksek voltajlı kablolama ile işleniyor. Alüminyum kablolama, geleneksel bakır kablolamaya kıyasla ağırlıkta %40 azalmaya katkıda bulunacak.



Gelişmiş güç aktarma sistemi, sürücüden herhangi bir girdi olmaksızın EV, hibrit ve motor tahriki arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapıyor. Dört sürüş modu – Eco, Normal, Sport ve yeni bir Individual modu – sürücü tarafından aracın güç aktarma organları, direksiyon ve ekran alanındaki tepkisini uyarlamak için seçilebiliyor.



Bu ilgi çekici esneklik, istenmeyen gürültü ve titreşimi ortadan kaldırmaya özen gösterilerek, olağanüstü iyileştirme seviyeleriyle destekleniyor. İçten yanmalı motor içindeki ikincil bir dengeleyici şaft ve yüksek sertlikteki krank mili, düzgün çalışmayı sağlarken, emme manifoldu ve motor kapağı üzerindeki artan yalıtım uygulamasıyla istenmeyen motor gürültüsü önlenmiş. Bu adımlara ek olarak, Akıllı Aktif Gürültü Kontrolü (ANC) uygulaması, kabinde yankılanabilecek gürültüleri daha da sınırlandırırken, Aktif Ses Kontrolü (ASC) içten yanmalı ünitenin sportif tonlarını yükseltiyor.



Olağanüstü güç çıkışını tamamlayan, kasanın tasarımı oluyor. Civic e:HEV, özellikle direksiyon tepkisi ve geri bildirime odaklanılarak geliştirilmiş ve sürücünün otomobille olan bağını güçlendiriyor. Otomobilin selefine kıyasla 35 mm daha uzun aks mesafesi ve 18 mm daha geniş arka iz sayesinde düz bir çizgide ve engebeli yol yüzeylerinde daha iyi denge sağlandı. Viraj stabilitesi ve genel giriş tepkisi, artırılmış gövde sertliği ve düşük sürtünmeli bilyeli mafsalların ve revize edilmiş ön amortisörlerin uygulanmasıyla daha da iyileştirildi; dinamik hissi geliştirmek için bunlar biraraya geldi.



Sürüş zevkini artırmak ve tepki vermek için yeni bir kontrol mantığı olan "sarma kontrolü", virajlı yollarda viraj alırken içten yanmalı motorun çalışmasının korunmasını sağlıyor. Bu, otomobilin anında hızlanma sağlamasına ve hızlanırken gerçekten dinamik bir his sağlamasına olanak tanıyor. Otoyolda, ek tork ve elektrikli tahrik, yüksek hızda ancak azaltılmış motor devri ile güçlü sollama hızlanması sağlıyor.

 

Tamamen yeni Civic Büyük Proje Lideri Tomoyuki Yamagami, “Bu, hibrit tahrik sistemleri tasarlama, inşa etme ve rafine etme konusundaki 20 yılı aşkın deneyimin doruk noktası olan sektör lideri e:HEV teknolojimizin en yeni neslidir. Geniş kullanım durumlarını ve operasyonel ortamları dikkatlice değerlendirerek, 'tüm araç' yaklaşımını benimseyerek onu eğlenceli, son derece çekici ve etkileyici bir sürücü hibriti haline getirdik." dedi.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo