BMW CEO'su: Küresel Pazarda Yanmalı Motorlu Araçlar Hala Çok Önemli

Ototeknikveri     18 Nisan 2022 11:01

Elektrikli araçlara geçiş o kadar hızlı gerçekleşiyor ki, itibarını içten yanmalı motorlar üzerine inşa eden markalar bile geçiş yapıyor. Bazı eyaletler ve ülkeler içten yanmalı motorlu araçların satışını tamamen yasaklamayı planlıyor ancak BMW'nin CEO'su Oliver Zipse bunun bir hata olduğunu düşünüyor.

BMW CEO'su: Küresel Pazarda Yanmalı Motorlu Araçlar Hala Çok Önemli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

New York'ta katıldığı bir etkinlikte Reuters'e konuşan Zipse, elektrikli araçlarda kullanılabilecek sınırlı malzemelerin altını çizdi, bu malzemelerin çok az ülkede bulunduğunu ve bunun da sektörü bu ülkelere bağımlı hale getirebileceğini söyledi. Ancak, dikkate alınması gereken başka konular da var.



Yönetici, "Birisi herhangi bir nedenle elektrikli otomobil alamıyorsa ancak bir arabaya ihtiyacı varsa, eski arabasını sonsuza kadar sürmesini mi önerirsiniz? Artık içten yanmalı motorlar satmıyorsanız, başkası satar.” diye devam etti ve birçok müşteri elektrikli otomobillere geçmek istemediğinden (veya yapamadığından) bu dikkate alınması gereken bir şey.


 

Potansiyel bir elektrikli araç alıcısı, bir EV'ye veya hatta belirli bir EV modeline sahip olma fikrine gerçekten aşık olabilir, ancak evleri veya daireleri kiralıksa, evde bir araç şarj etmenin bir yolu olmayabilir. Şarj sorunu elektrikli otomobil kullanımına ciddi bir engel oluşturabilir. Maliyet de bir diğer önemli faktör.



Şu anda, piyasada çok az ucuz elektrikli otomobil modeli var. 30.000 $ veya daha fazla fiyatlı bir araca parası yetmeyen alıcılar, sıfır bir otomobil istiyorlarsa, neredeyse hiç seçenekleri yok. Öte yandan, yanmalı motorlu arabaları 20.000 dolardan daha az bir fiyata bulmak kolay. Bu faktörler göz önüne alındığında, yanmalı otomobillerin en azından bir süre daha pazarda bir yeri olacak gibi görünüyor.



Aynı zamanda, bu sorunlardan bazıları aynı zaman çizelgesinde çözülebilir. Örneğin Chevrolet, elektrikli araç alıcılarının evlerine şarj cihazları takmalarına yardımcı olmayı taahhüt etti ve 2035 yılına kadar tamamen elektrikli bir marka olmayı planlıyor; Ford ise 2030 yılına kadar araç satışlarının yarısının elektrikli olmasını planlıyor ve şarj altyapısına büyük yatırımlar yaptı.

Son Güncelleme : 18 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo