2023 Mercedes-Benz EQS SUV, Sınıfının Yeni Tamamen Elektrikli Lüks Kralı Gibi Görünüyor

Ototeknikveri     19 Nisan 2022 09:38

Geçen yıl Mercedes, EQS sedanını, yalnızca stil açısından hedefi kaçıran, tamamen elektrikli, etkileyici bir lüks sedan olarak piyasaya sürdü. Şimdi Alman markası, segmentinin zirvesini hedefleyen tamamen yeni yedi koltuklu EQS SUV'yi piyasaya sürüyor.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV, Sınıfının Yeni Tamamen Elektrikli Lüks Kralı Gibi Görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu kabarcıklı siluetin altında, birçok kişinin daha büyük ve daha geniş bir EQS olarak göreceği şey var ve bu, aynı adı paylaştıkları için mantıklı. İşte sınıfının yeni kralı olabilecek tamamen elektrikli lüks SUV'a daha derin bir dalış.



Mercedes, yeni EQS SUV serisini Kuzey Amerika'da, EQS Sedan hakkında çok şey biliyorsanız tanıdık gelecek iki donanım seviyesi ile başlatıyor. Temel EQS SUV, 450+ ve 355 hp (264 kW) güç çıkışı ile 568 Nm tork üretmek için arka aksta tek bir Daimi Senkronize Motor (PSM) kullanıyor.



Bunun üzerinde Mercedes, toplam 536 hp (400 kW) güç çıkışı ve 858 Nm tork için her aksta tek bir PSM motoru kullanan EQS 580 4MATIC SUV'yi konumlandırdı. Otomobil üreticisine göre, 4MATIC modelinde Torque Shift işlevi, ön ve arka elektrik motorları arasında "akıllı, sürekli değişken tork dağılımı sağlıyor".
 

Modern Şarj ve Menzil

Markaya göre, her iki SUV modeli de DC hızlı şarj cihazına bağlandığında sadece 31 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj olabiliyor. Her ikisi de maksimum 200 kW'lık bir hızda şarj etme yeteneğine sahip olduğundan, segmentin ne en hızlısı ne de en yavaşı değiller. AC şarjda her ikisi de pillerini 11.25 saatte dolduruyor.
 

Mercedes, EQS SUV'nin WLTP testine göre 600 kilometreden fazla menzile sahip olduğunu söylüyor. Yine de hangi donanım seviyesinin bu sayıyı başarabileceğini söylemiyorlar ve EPA puanlarının tipik olarak WLTP puanlarından daha düşük olduğu belirtilmeli.
 

Bu toplam menzil, aynı zamanda, 770 Km WLTP'ye kadar çıkabilen EQS Sedan'dan önemli ölçüde daha az. Yine de, EQS SUV sadece 15 dakikada 300 Km menzil ekleyebilecek kapasitede olmalı, bu yüzden yola geri dönmek için her zaman uzun duraklar gerekli olmayacak.
 

Teknolojik Ama Daha Büyük

450+ standart olarak 12.8 inç bilgi-eğlence ekranı ve 12.3 inç sürücü bilgi ekranı ile gelecek. Ayrıca panoramik açılır tavan, ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar ve toplam yedi yolcu kapasitesi için üçüncü bir sıra ekleme seçeneği de olacak.



580 4MATIC'e biraz daha fazla para harcarsanız, 56 inçlik tek bir kavisli cam panelin altındaki üçlü ekranlı devasa MBUX Hiper Ekranı otomatik olarak elde edebilirsiniz. Mercedes'in haklı olarak belirttiği gibi, bu hemen hemen her şeyi eski gösteriyor. Arka koltuk eğlence sistemini tercih eden alıcılar daha da etkileyici özelliklere sahip oluyor.



Bu bir çift 11,6 inç ekran ekliyor ve esasen ekstra bir denetleyici görevi gören merkezi olarak yerleştirilmiş bir tablet ekleme seçeneğini açıyor, ancak iki arka ekranın aksine, bu öne eğilmek zorunda kalmadan kullanılabiliyor. Hatta onu arabadan çıkarabiliyor ve aracın makul bir menzili içinde kullanmaya devam edebiliyorsunuz.



EQS SUV ayrıca Adaptif Sönümleme Sistemine sahip AIRMATIC Havalı Süspansiyon, Comfort, Sport, Eco ve Individual sürüş modlarını içeren DYNAMIC SELECT sistemi ve 10 derecelik arka aks yönlendirmesi ile standart olarak geliyor. Sürücü asistan sistemleri açısından ise Aktif Mesafe Asistanı DISTRONIC adaptif seyir kontrolü, Aktif Şeritte Kalma ve Kör Nokta Asistanı, Aktif Dur- Kalk Asistanı, Aktif Direksiyon Asistanı, Çapraz Trafik Fonksiyonlu Aktif Fren Asistanı ile Sürücü Yardım Paketi'ni ve PRE-SAFE Impulse Side dahil PRE-SAFE PLUS'ı içeriyor.
 

Sizi Tanıyacak

Orta konsoldaki parmak izi tarayıcı ile yedi adede kadar farklı kullanıcı profili kaydedilebiliyor. Ardından, bireysel kullanıcıların kişisel olarak tercih ettikleri içerik ve konfor ayarlarının keyfini çıkarabilecekleri araçta belirli koltuklara atanabiliyorlar.
 

EQS SUV'de o kadar çok farklı teknolojik gelişme var ki, hepsini not edecek yerimiz yok ama sizi bununla baş başa bırakıyoruz: sistem tercihlerinizi öğrenecek ve siz söylemeden size bazı şeyleri hatırlatacak. Örneğin, her Salı işten eve dönerken aynı kişiden telefon alıyorsanız, o bunu öğrenecek ve daha olmadan önce size hatırlatacak. Ayrıca, arabayı süren siz değilseniz bilecek ve bu durumda hiçbir şey söylemeyecek. Şaşırtıcı ve biraz ürkütücü.

 

2022'nin Sonunda Satışta

Henüz 2022'nin sonlarında satışa çıkacak olan EQS SUV için resmi bir fiyatlandırma bulunmamakla birlikte, 102.310 dolardan başlayan sedan modeline yakın olacağını düşünüyoruz. Elbette bu, 83.200$'a alınabilecek BMW'den çok daha fazla, ancak ilk bakışta iX, EQS SUV ile karşılaştırıldığında teknoloji tekliflerinde geride görünüyor.

Son Güncelleme : 19 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo