Yeni BMW 7 Serisi Çok İddialı

Ototeknikveri     20 Nisan 2022 08:42

BMW, lüks segmentinde sürdürülebilirlik ve dijitalleşme alanlarındaki yeniliklerle şekillenecek yeni bir çağa öncülük ediyor. Dünyanın en başarılı premium otomobil üreticisi, yeni BMW 7 Serisi ile sürüş keyfi, eşsiz uzun mesafe konforu ve üst düzey bir dijital deneyimin keyfini çıkarmak için ileriye dönük yollar yaratıyor.

Yeni BMW 7 Serisi Çok İddialı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, lüks segmentinde sürdürülebilirlik ve dijitalleşme alanlarındaki yeniliklerle şekillenecek yeni bir çağa öncülük ediyor. Dünyanın en başarılı premium otomobil üreticisi, yeni BMW 7 Serisi ile sürüş keyfi, eşsiz uzun mesafe konforu ve üst düzey bir dijital deneyimin keyfini çıkarmak için ileriye dönük yollar yaratıyor. Bu yeniden yorumlamanın merkezinde BMW i7 var. Tamamen elektrikli lüks sedan, model ailesinin tam entegre bir üyesi ve ayrıcalıklı bir sürüş deneyiminin ve araç içi konforun nihai hissinin sürdürülebilirliğe sarsılmaz bir bağlılıkla nasıl birleştirilebileceğini açıkça gösteriyor.

BMW'nin model yelpazesinin zirvesindeki nesil değişimi, bireye ve onun kişisel tutumlarına, ihtiyaçlarına ve duygularına odaklanan yeni bir lüks tanımıyla tamamlanıyor. Duruş, zarafet ve ayrıcalıklı üstün kaliteye ek olarak, kullanıcı deneyimini, geniş kapsamlı bağlanabilirliği ve otomobilin standart belirleyen sürdürülebilirliğini doğrudan geliştiren yeniliklerle karakterize edilen ilerici bir yaklaşım var. Bu şekilde, yeni BMW 7 Serisi, kendisini zorlukları sorumlu bir şekilde karşılamaya kararlı ve kişisel mobiliteyi günlük hayatta ve seyahatlerde benzersiz anları deneyimlemenin bir yolu olarak gören modern bir hedef grubun ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.
 

Yenilikçi gücün sembolü ve mevcut model atağında bir kilometre taşı

Yeni BMW 7 Serisi, dış ve iç tasarımında temel unsurlara odaklanan modern bir stil içeriyor. Lüks segmentteki BMW araçlarının ön tasarımında, markaya özgü özellikler hakim, ancak bu modeller ile BMW serisindeki diğer modeller arasında açık bir ayrım korunuyor. BMW Sinema Ekranı, en yeni nesil BMW İşletim Sistemi 8'e sahip BMW iDrive çok duyusal araç deneyimi, artı BMW Kavisli Ekran ve otomatik park ve manevra için Manevra Asistanı gibi yenilikçi özellikler, lüks sedanın ilerici karakterini vurguluyor. Gelişmiş konfor düzeyine ve benzersiz araç içi eğlence sistemine ek olarak, optimize edilmiş yatar koltuk pozisyonuna sahip arka kısım için Executive Lounge seçeneği ve yeni BMW Individual Merino deri/kaşmir yünü iç kaplama, otomobilin içindeki konforu en üst düzeye çıkarmak için öncü bir yol izliyor.

BMW 7 Serisi'nin piyasaya çıkışından 45 yıl sonra, yedinci model nesli, lüks segmentteki en gelişmiş ve yenilikçi araç olarak sahneye çıkıyor. Aynı zamanda, yeni model, herhangi bir rakipte bulunmayan genel bir tasarım tutarlılığı ile hayal gücünü yakalıyor. Bu nedenle BMW 7 Serisi, bir kez daha BMW Group'un yenilikçi gücünün bir simgesi.

Nisan 2022'de yeni BMW 7 Serisi'nin dünya prömiyeri ve Kasım 2022'de küresel pazara lansmanı, markanın lüks segmentteki mevcut model atılımında önemli kilometre taşları.

Pazara özel tahrik sistemi portföyü, gelenek açısından zengin üretim yeri

Yeni BMW 7 Serisi, küreselleşmiş bir pazarda özellikle talepkar hedef gruplar için sıfırdan tasarlandı. Bu aynı zamanda, şirketin en önemli satış bölgesi olan Çin için özel teklifleri ve Avrupa için bir dizel modelini içeren pazara özel tahrik sistemi portföyüne de yansıyor.

BMW'nin yeni nesil lüks sedanları, ferahlıkta yepyeni bir boyut açıyor. Seleflerinden farklı olarak, yeni BMW 7 Serisi dünya çapında yalnızca arkadaki alanı en üst düzeye çıkaran uzun aks mesafesi modeli olarak sunulacak. Karakterinin farklı yönleri, belirli tasarım özellikleri ve tahrik sistemi varyantlarının kullanımıyla tanımlanıyor. Yeni BMW 7 Serisi yelpazesi aynı zamanda BMW i ve BMW M markalarının zarif, modern ve sürdürülebilirden etkileyici, sportif ve dinamik özelliklere kadar sayısız özelliğinin öne çıkarılmasını sağlayan modelleri de içeriyor.

Yeni BMW 7 Serisi, şimdiye kadar ilk kez yanmalı motorlar, plug-in hibrit sistemler ve tamamen elektrikli sürüş seçenekleri sunuyor. Sürüş sistemi portföyündeki çeşitlilik derecesi, yeni geliştirilen esnek bir araç mimarisine dayanıyor ve BMW 7 Serisi'nin yeni modeli için küresel bir model stratejisinin ifadesi. Bu, BMW Group'un bir müşterinin bireysel ihtiyaçlarını, altyapı faktörlerini ve dünya çapındaki tüm ilgili otomotiv pazarlarındaki yasal düzenlemeleri dikkate almasını sağlıyor. Avrupa'daki pazar lansmanı başlangıçta yalnızca BMW i7'yi içerecek. ABD, Çin ve diğer seçili satış bölgelerinde, tamamen elektrikli varyantın yanı sıra, her biri bir benzinli motor ve 48V hafif hibrit teknolojisi ile donatılmış iki model, pazar lansmanında sunulacak.

Yeni BMW 7 Serisi'nin plug-in hibrit çeşitlerinin 2023'ün başından itibaren birçok pazarda kullanılması bekleniyor. Bunlar arasında, altı silindirli sıralı benzinli motora ve plug-in hibrit tahrik sistemine sahip ilk BMW M modeli yer alacak.

Hibrit teknolojisi, pazara sunulduktan hemen sonra Avrupa'da ürün yelpazesine eklenecek. Geleceğin en üst modeli BMW i7 M70 xDrive da dahil olmak üzere tamamen elektrikli BMW i7'nin diğer çeşitleri daha sonraki bir aşamada sunulacak.

Tüm önceki modellerinde olduğu gibi, yeni BMW 7 Serisi de BMW Group Dingolfing Fabrikasında üretilecek. Şirketin Avrupa'daki en büyük üretim tesisi, geleneği gelecekle birleştirecek ve aynı zamanda BMW Group'un e-drive bileşenlerinin üretimi için mükemmellik merkezi konumunda. BMW i7'nin yüksek düzeyde entegre edilmiş elektrikli tahrik sistemi ve yüksek voltajlı pili de burada üretilecek. Dingolfing'de içten yanmalı motorlara, plug-in hibrit sistemlere ve tamamen elektrikli tahrik sistemlerine sahip araçlar aynı üretim hattından çıkacak. Tamamen elektrikli BMW iX ve yeni BMW 7 Serisine ek olarak, diğerlerinin yanı sıra BMW 8 Serisi lüks spor otomobil ve BMW 5 Serisi modelleri de burada üretiliyor.
 

Yeni BMW 7 Serisini temel alan iki BMW M modeli

Dünya çapındaki yeni BMW 7 Serisi model yelpazesi, elektrikli sürüş sistemleriyle donatılmış iki BMW M modelini içerecek şekilde genişleyecek. Yeni BMW M760e xDrive (ortalama yakıt tüketimi: 1,2 – 1,1 l/100 km [235.4 – 256,8 mpg imp]; toplam elektrik tüketimi: 26,9 – 25,8 kWh/100 km; CO2 emisyonları: WLTP'de 28 – 25 g/km NEDC döngüsündeki rakamlar –) 420 kW/571 hp güce ve 800 Nm (590 lb-ft) torka sahip ve 2023 baharında piyasaya sürülecek. Elektrik motoru, ekstra 30 kW/40 hp değerinde geçici bir destek üretiyor. Eşsiz geometriye sahip ayırt edici ikiz egzoz borularına sahip bir egzoz sistemi de dahil olmak üzere dış ve iç kısım için M'ye özel tasarım, plug-in hibrit teknolojisine sahip BMW M modelinin performans özelliklerini vurguluyor.

Geleceğin amiral gemisi modeli yeni BMW i7 M70 xDrive (WLTP döngüsünde toplam güç tüketimi: 26,4 – 21,2 kWh/100 km; CO2 emisyonları: 0 g/km; NEDC döngüsündeki rakamlar – ), tamamen elektrikli olacak iki motorlu tahrik sistemi - ön ve arka aksta - ve 2023'te daha sonra sunulacak. Tahrik sistemi, 600 hp'nin üzerinde maksimum çıkış ve 1.000 Nm'den (737 lb-ft) fazla maksimum tork üretiyor. Şimdiye kadar yol kullanımı için tescil edilmiş en güçlü BMW modeli, 0'dan 100 km/saat'e 4.0 saniyenin altında hızlanıyor. (BMW i7 M70 xDrive için tüm çıktı, performans ve enerji tüketimi rakamları, geçici destek dahil otomobilin mevcut geliştirme aşamasına dayalı tahminlerdir.)
 

Yeni araç deneyimi BMW iDrive ve BMW İşletim Sistemi 8 ile benzersiz dijital deneyim

Yeni BMW 7 Serisi'ndeki sürüş keyfi, uzun mesafe konforu ve kullanıcı deneyimi, büyük ölçüde dijitalleşme alanındaki en son yeniliklerle şekilleniyor. Yeni BMW 7 Serisi, müşterilere en yeni nesil BMW İşletim Sistemi 8 ile BMW iDrive yeni çok duyusal araç deneyimi sunuyor. Tamamen dijital BMW Kavisli Ekran, yenilikçi BMW Etkileşim Çubuğu ve BMW Akıllı Kişisel Asistan'ın gelişmiş yetenekleri – artı ilave My Modes, BMW Head-Up Display'in en son sürümü ve direksiyon simidinin arkasındaki bilgi ekranında ilk kez sunulan Artırılmış Görüş işlevi - sürücü ve araç arasındaki sezgisel diyalog yeni bir seviyeye ulaştı.

Arkadaki yolcular, yeni BMW Sinema Ekranı biçimindeki benzersiz bir eğlence teklifiyle karşılanıyor: 32:9 formatında, tavandan aşağıya doğru uzanan ve ikinci koltuk sırasını bir tekerlekli özel sinemaya dönüştüren, 8K çözünürlüklü 31,3 inçlik panoramik bir ekran. Sürücü ve ön yolcu, ilk kez kontrol ekranında YouTube isteğe bağlı video akışını da kullanabiliyor. 5G uyumlu bir kablosuz sistem, yeni BMW 7 Serisi'nde yüksek hızlı bağlantı ile ilgileniyor.
 

Güvenlik yeniden tanımlandı

Yeni BMW 7 Serisini temel alan yüksek güvenlikli bir araç şu anda geliştirilmekte ve 2023 yılında ürün gamına eklenecek. Segmentinde benzersiz olan ve tamamen sıfırdan geliştirilen entegre koruma konseptiyle, zırhlı model varyantı, yetkililerin, devlet temsilcilerinin ve özel korumaya ihtiyaç duyan yüksek profilli kişilerin özel gereksinimlerini karşılıyor.

Yeni yüksek güvenlikli BMW 7 Serisinin geliştirilmesi, BMW Group tarafından geliştirilen yenilikçi bir koruma konseptine odaklanıyor. Bu, yeni BMW 7 Serisi ürün yelpazesinde uygulanan iç konfor, sürüş dinamikleri ve sürüş konforu seviyeleri ile birlikte son derece yüksek güvenlik standartları sağlıyor. BMW Group Dingolfing Fabrikasında özel bir üretim sürecinde entegre geliştirme ve üretim, yeni BMW 7 Serisini temel alan yüksek güvenlikli aracın yeni standartlar belirlemesini sağlayacak.

Son Güncelleme : 20 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo