Volkswagen Amerika İçin Elektrikli Bir Pickup İnşa Etmeye Sıcak Bakıyor

Ototeknikveri     21 Nisan 2022 07:37

Volkswagen'in elektrikli araç girişimi, şirket bu fikre "aktif olarak baktığı" için bir pickup içerebilir.

Volkswagen Amerika İçin Elektrikli Bir Pickup İnşa Etmeye Sıcak Bakıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Group of America CEO'su Scott Keogh, Business Insider'a verdiği demeçte, elektrikli kamyonetlerin "hayatlarımızın şansı" olduğunu belirterek "elektrifikasyon size bir sıfırlama anı verir" dedi.



Amerikalı kamyonet alıcıları Chevrolet, Ram ve Ford'a son derece sadık. Ancak elektrikli pickup araçlara geçişle birlikte, müşteriler daha açık fikirli görünüyor ve bu, diğer şirketlerin segmente girmesine ve rekabetçi olmasına izin veriyor. Keogh özellikle Rivian'dan bahsetti, ancak Tesla'nın Cybertruck için bir milyondan fazla rezervasyon aldığı bildirildiği için kamyonet segmentini bozan tek şirket onlar değil.



Volkswagen, Kuzey Amerika için bir elektrikli pikap üretme olasılığını araştırırken, henüz hiçbir şeye karar verilmedi ve modelin sonunda onaylanması durumunda ne zaman geleceğine dair bir haber yok. Rivian R1T ve GMC Hummer EV zaten üretimde olduğu için rakipler kenarda oturmadığı için bu bir sorun olabilir.



Ayrıca, Ford F-150 Lightning bu ayın sonunda piyasaya sürülecek ve onu 2023 baharında Chevrolet Silverado EV takip edecek. Geride kalmamak için GMC elektrikli bir Sierra üzerinde çalışıyor, Ram 1500 EV konseptinin ise bu yılın ilerleyen aylarında açıklanması planlanıyor.



Sonuç olarak, ağır toplar kendi elektrikli kamyonetlerini çıkartmaya hazırlanırken “sıfırlama anı” penceresi daralıyor gibi görünüyor. Volkswagen bu pencereyi kaçırırsa, potansiyel elektrikli pickup modellerinin öne çıkması çok daha zor olabilir.



Tabii ki, Volkswagen'in bir elektrikli pickup için yeşil ışık yakıp yakmadığını sadece zaman gösterecek. Ne olursa olsun, Atlas Tanoak konsepti 2018 New York Otomobil Fuarı'nda tanıtıldığı için şirket yıllardır Amerikan kamyonet segmentini izliyor.

Son Güncelleme : 21 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo