Dacia Jogger'ın Karavan Versiyonu Üzerinde Çalışıyor

Ototeknikveri     21 Nisan 2022 09:28

Bütçe odaklı marka Dacia, MPV'sinin karavan versiyonu üzerinde çalışacağını doğruladı, bu da dar alanlardan rahatsız olmayan eli sıkı kampçılar için mükemmel olacak. Bununla birlikte, firma daha iş odaklı bir model için planlarını iptal etti.

Dacia Jogger'ın Karavan Versiyonu Üzerinde Çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jogger, Dacia Sandero Stepway ile aynı platforma dayanıyor ve bir MPV olarak tanımlanıyor, ancak bir crossover ile bir station wagon arasında bir yerde oturuyor. Markanın üründen sorumlu başkan yardımcısı Lionel Jaillet kısa süre önce medyaya, aracın dış mekan arayışlarına odaklanan bir versiyonunun markanın felsefesine uyduğunu söyledi.



Jaillet, AutoExpress'e verdiği demeçte, "Karavana gelince, üzerinde çalışıyoruz, evet, bu çok yakında gelmeli. Müşterilerimizin arabalarımızla yapabilecekleri açık hava etkinliklerinin seviyesini genişletmek bizim felsefemizde açıkça var ve Jogger bunun için doğru ruha sahip.” dedi.



Başkan Yardımcısı ayrıca Autocar'a paketin ne kadar kapsamlı olacağının henüz belirlenmediğini söyledi. Dacia, bunun için eksiksiz, bağımsız bir model mi yoksa sadece kapsamlı bir aksesuar seti mi tasarlamak istediğine henüz karar vermedi.



Bu arada ticari uygulamalar için bir teslimat minibüsü varyantı, markanın daha önce varyantın gelebileceğini ima etmesine rağmen reddedildi. Jaillet, fikir değişikliği için yasal düzenlemeleri suçladı.



Yönetici, "N1 homologasyonu, açıklığın boyutlandırılması, aracın boyutlandırılması ve uzunlukları, hacimler, taşıma yükleri vb. açısından giderek daha karmaşık hale geliyor. Bu arabada N1 ile uyumlu değiliz” dedi.



Dacia şimdilik premium veya sportif model varyantları yerine dayanıklı varyantlar yaratmaya yönelik tasarım felsefesine uyan dış mekan yaşam tarzı araçlarına odaklanacak.



Dacia'nın mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Marc Suss, "Oyun alanımız 'açık hava'dır. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda otomobillerimizin bazı dış mekan çeşitlerini bekleyebilirsiniz, ancak lüks veya sportif olanları değil." diye konuştu.

Son Güncelleme : 21 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo