VW Polo Track Brezilya için Ekonomik Bir Polo Muadili Olacak

Ototeknikveri     06 Mayıs 2022 07:36

Volkswagen, Güney Amerika için tasarlanan ve artık üretilmeyen Gol'ün yerini alacak bütçeye uygun bir süpermini versiyonu olan Polo Track'in ilk tanıtımını yayınladı. MQB tabanlı model Brezilya'da üretilecek ve 2023'te piyasaya sürülmesi planlanıyor.

VW Polo Track Brezilya için Ekonomik Bir Polo Muadili Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Track ismi bir crossover modelini akla getirirken, Polo Track normal bir hatchback. Gölgeli teaser, gövde panellerinin çoğunu Brezilya'da da sunulan normal Polo ile paylaştığını ortaya koyuyor. Ancak Track, daha basit far grafikleri, daha kalın bir ızgara ve sportif hava girişlerinde petek desenli yeniden tasarlanmış bir tampon dahil olmak üzere birkaç tasarım değişikliği ile birlikte geliyor.



Polo Track'in giriş seviyesi yaklaşımı, onu daha uygun maliyetli hale getirecek maliyet düşürücü önlemlerle ilgili. VW ayrıntılara girmedi ancak model, Skoda Slavia'nın kardeşi olan mekanik olarak ilgili VW Virtus küresel sedan gibi Hindistan'daki Skoda'dan öğrenilen dersleri uygulayabilir. Benzer şekilde Polo Track, Skoda Fabia ile bazı unsurları paylaşabilir ve büyük olasılıkla Polo'nun daha pahalı donanım seviyesi seçeneklerini kaybedebilir. Motorlar açısından yerel medya, hem benzinli hem de etanol varyantlarında sunulan doğal emişli 1.0 litrelik üç silindirli motora sahip olabileceğini öne sürüyor.



VW, Polo Track'in 2026 yılına kadar 1 milyar € (1.06 milyar $) yatırımın ardından bölgede piyasaya sürülecek olan "giriş seviyesi segmenti" için yeni bir kompakt otomobil ailesinin ilki olduğunu söyledi. Model, Brezilya'daki Taubaté fabrikasında üretilecek.



Volkswagen'in Güney Amerika operasyonları, dört yılda 20 yeni modelle sonuçlanan bir yeniden yapılandırma programı ve portföy yenilemesinin ardından 2013'ten bu yana ilk kez kârlılığa döndü. VW, 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefiyle şimdi Güney Amerika'da dijitalleşme ve karbondan arındırma üzerine odaklanıyor. Şarj ağları bölgede yaygınlaşana kadar elektrifikasyona yerel bir alternatif olarak VW, benzine kıyasla yüzde 90'a kadar karbon emisyonlarını azaltabilen Biyoetanol gibi biyoyakıtlara yatırım yapıyor.

Son Güncelleme : 06 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo