Volvo XC40 Recharge İstenmeyen Hızlanma, Durma veya Başlamama Sorunlarıyla Geliyor

Ototeknikveri     08 Mayıs 2022 06:30

Volvo XC40 Recharge'ın 5.300'den fazla örneği Amerika Birleşik Devletleri'nde geri çağrılıyor.

Volvo XC40 Recharge İstenmeyen Hızlanma, Durma veya Başlamama Sorunlarıyla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İsveçli otomobil üreticisi, 8 Eylül 2020 ile 13 Ağustos 2021 tarihleri ??arasında üretilen XC40 BEV modellerinde hatalı bir sol tekerlek yuvası donanımına sahip olduğunu açıkladı. Geri çağırma bildirimi, suyun kablo demetine girebileceğini ve gaz pedalına ulaşabileceğini belirtiyor. Bu olursa, su gaz pedalının iç devrelerinde korozyona neden olabiliyor ve pedaldan gelen sinyalleri bozabiliyor.



Volvo, etkilenen modellerin sahiplerinin istenmeyen hızlanma, hızlanma olmaması veya sürüş kaybı veya elektrikli SUV'yi çalıştıramama durumuyla karşılaşabileceğini söylüyor. Otomobil üreticisi, etkilenen araçların, hızlanmayı azaltan ve aracın hala kontrol edilebilir olmasını sağlayan hatalı sinyaller alındığında etkinleştirilen yerleşik bir güvenlik işlevine sahip olduğunu ekledi.


Geri çağırmada 2021 ve 2022 Volvo XC40 Recharge'ın toplam 5.381 örneği yer alıyor.



Volvo, gaz pedalı davranışıyla ilgili farklı sorunlara ilişkin raporlar almaya başladığı 2022'nin ilk çeyreğinde bir sorun olasılığı konusunda ilk kez uyarıldı.



Etkilenen XC40 Recharge modellerinin sahipleri, araçlarını yerel bir bayiye götürmeye teşvik ediliyor, burada korozyon kontrolü yapılacak ve kablo demeti değiştirilecek. Herhangi bir su girişi riskini durdurmak için bir "ek yeri" de kurulacak. Geri çağırma 28 Nisan'da bayilere, 20 Haziran'da müşterilere bildirilecek.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo