Çin ve Avrupa İçin Yeni Honda ZR-V Geliyor

Ototeknikveri     10 Mayıs 2022 06:08

Honda, yerel Guangqi Honda ortak girişimi tarafından üretilecek olan ZR-V adlı Çin için yeni bir kompakt SUV modelini duyurdu. Resimlerden de anlaşılacağı gibi, 19 Mayıs'ta piyasaya sürülecek olan ZR-V, esasen ABD'ye özel 2023 Honda HR-V'nin Çin versiyonu. Ayrıca Honda, 2023'te gelecek olan Avrupa pazarına özel modeli için aynı ZR-V ismini kullanacağını doğruladı.

Çin ve Avrupa İçin Yeni Honda ZR-V Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ZR-V'nin dış tasarımı, birkaç istisna dışında, ABD'ye özel HR-V ile neredeyse aynı. Aynı özellikler, ZR-V'nin biraz daha küçük AB spesifikasyonu HR-V'nin üzerinde ve daha büyük CR-V'nin altında C-SUV segmentinde konumlanacağı Avrupa için tanıtım taslağında da görüldü.


Çin pazarı için Honda ZR-V (yukarıda) tasarımının çoğunu ABD'ye özel HR-V ile paylaşıyor (aşağıda)



Önde, LED farlar biraz farklı grafiklere sahip ve tampon girişleri parlak siyah plastik ve krom detaylarla süslenmiş. SUV'ye üst sınıf bir görünüm kazandıran jantların yeni tasarımı dışında profil değişmedi.



Diğer değişiklikler arasında çift cam paneller sayesinde ZR-V'de daha büyük olan panoramik açılır tavan yer alıyor. Son olarak, arka uç, tamponun alt kısmında çift egzoz borusu barındıran yeni bir krom eleman aldı.



Honda, ZR-V'nin özelliklerini henüz açıklamadı, ancak SUV'nin mekanik olarak ilgili Honda Civic ve Honda Integra ile güç aktarma organlarını paylaşması bekleniyor. Çin'de büyük olasılıkla turboşarjlı 1.5 litre benzinli motoru devralacak, Avrupa'da ise tüm Honda serisi gibi yalnızca hibrit e:HEV biçiminde sunulacak.



Guangqi Honda'nın resmi tanıtım yapacağı birkaç hafta içinde Honda ZR-V hakkında daha fazla bilgi öğreneceğiz.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo