YENİ CHEVROLET TRAX 1.6 1.4 LS, LT DONANIM İNCELEME

Ototeknikveri     06 Haziran 2013 08:06

Yeni Chevrolet Trax 1.4, 1.6 LS LT teknik özellikleri donanımları fiyatları

YENİ CHEVROLET TRAX 1.6 1.4 LS, LT DONANIM İNCELEME
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde Nissan Juke ile başlayan, ardından Opel Mokka ile hareketlenen küçük SUV akımının en son temsilcisi Renault Captur olmuştu. Haziran ayı itibariyle ülkemizde de satılmaya başlanan, GM'in yeni geliştirdiği Gamma platform üzerinde yükselen Chevrolet Trax, Opel Mokka ve Buick Encore modelleri ile aynı genleri taşıyor. Markasının ülkemizde özellikle Captiva ile SUV segmentinde elde ettiği başarıyı arkasına alan Trax, Mokka'ya göre daha uygun fiyatıyla öne çıkıyor. 

Chevrolet Trax resim galerisi için lütfen tıklayınız. 

4248 mm uzunluğa, 1776 mm genişliğe, 1674 mm yüksekliğe ve 2555 mm aks mesafesine sahip Chevrolet Trax 356 litrelik bir bagaj hacmiyle segmentinin standartlarını karşılayabiliyor. Küçük boyutlarına rağmen şık ve iri bir görünüme sahip Trax'ın güçlü gövde hatları, aracın sportif bir izlenim yaratmasını da sağlıyor. Aracın ön ve arka çamurluklarının şişkin tasarımı ve çamurluk çevrelerinde kullanılan plastik kaplamalar SUV görünümüne katkı sağlarken üst donanım paketlerinde sunulan krom tavan rayları araca şıklık katıyor. Dış boyutlarına göre yeterli bir iç mekan genişliğine sahip Trax'ın motosikletlerdekini andıran Aveo modellerinden alına gösterge tablosu ilgi çekiyor. Yüksek oturma pozisyonuna sahip iç mekanda bir diğe dikkat çeken unsur ise yine üst donanım paketinde sunulan Chevrolet’nin yeni interaktif bilgi-eğlence sistemi MyLink. Bu sayede akıllı telefon ve dijital müzik çalar sistemlerini yedi inçlik, yüksek çözünürlüklü, tam renkli bir dokunmatik ekrana entegre edilebilirken harici müzik çalar bağlantısı, USB bağlantı noktası yada Bluetooth üzerinden bağlantı seçeneği ile telefon rehberini ekrandan görüntülemek, çağrı yapmak yada çağrı yanıtlamak, müzik dinlemek ve hatta resim ve film dosyalarını oynatmak mümkün.

Ülkemizde iki farklı motor ve donanım seçeneğine sahip olan Trax'da henüz otomatik şanzıman seçeneği sunulmuyor. Her ikisi de benzinli olan motor seçeneklerinden 115 hp güç ve 155 Nm tork üreten 1.6 litrelik benzinli motor Trax'ın 12.3 saniyede 0'dan 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyor. Maksimum hızı 173 km/s olan Trax 1.6, şehir içinde 8.2 litre ve şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketiyor. Bu sayede aracın ortalama tüketimi ise 6.5 litre olarak gerçekleşen Trax 1.6 LS ve LT olmak üzere iki farklı donanım seviyesiyle sunulıyor. Diğer seçenek olan 1.4 litrelik turbo benzinli motor ise 140 hp güç ve 200 Nm tork üretiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan Trax 1.4, 9.8 saniyede 0'dan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Son hızı ise 194 km/s olan araç, şehir içinde 7.8 litre ve şehir dışında 5.6 litre yakıt tüketiyor. Aracın ortalama tüketimi ise 6.4 litre olarak gerçekleşiyor. 

Chevrolet Trax modellerini incelemek için lütfen tıklayınız.

Lansman itibariyle Chevrolet Trax 1.6 LS; 46.700 TL, 1.6 LT; 50.550 TL ve 1.4 4x4 LT 57.550 TL'den başlayan fiyat etiketlerine sahip. LS donanım seviyesinde; ön ve arka disk frenler, elektrik destekli direksiyon, 60/40 oranında katlanabilir arka koltuklar, 4 yönlü ayarlanır sürücü koltuğu, kullanım kolaylığı, elektrikli ön camlar, katlanabilir kontak anahtarı, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon, gecikmeli sönen farlar, lastik basınç monitor sistemi, cruise control, hız sınırlandırma özellikli, start/stop özelliği, klima, polen filitresi, radyo/cd/mp3 çalar(rds'li) aux-in (harici müzik çalar bağlantı soketi), 6 hoparlör, bluetooth bağlantı özelliği, ipod/usb bağlantı noktası, direksiyondan müzik sistemi kontrolü, immobilizer (elektronik motor kilidi), alarm, 16" hafif alaşımlı alüminyum jant, ön sis farları, yükseklik ayarlı kafalıklar, arka park sensörleri, çocuk kilidi, çocuk koltuğu bağlantı sistemi (ısofıx), sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastığı, yolcu hava yastığını devredışı bırakma özelliği, sürücü ve ön yolcu emniyet kemerleri ikaz lambası, yokuşta kalkış desteği, çekiş kontrol sistemi (traction control system), gövde renginde yan aynalar, yükseklik ayarlı ön farlar, karartılmış arka camlar, bagaj bölümü saklama bölmeleri, katlanabilir bagaj perdesi, aynalı güneşlik, krom kaplı vites topuzu, kumaş döşeme ve opak summit beyaz renk standart olarak sunuluyor.

LT donanım seviyesinde ise LS'ye ek olarak; sürücü tarafı ön koltuk kol dayama yeri, deri / kumaş kombine döşeme, elektrikli ön ve arka camlar- sürücü tarafı tek dokunuşla açılabilen, chevrolet mylink - 7'' dokunmatik lcd ekranlı interaktif bilgi eğlence sistemi , 18'' hafif alaşımlı alüminyum jant, dcs (iniş kontrol sistemi), dış dikiz aynasına entegre sinyal lambaları, gümüş renkli tavan bagaj rayı, krom çizgili gövde rengi kapı kolları, deri direksiyon simidi, grafik bilgi ekranı, yol bilgisayarı, aydınlatmalı ve aynalı güneşlik yer alıyor. 

Chevrolet Trax'da LT donanım seviyesinde elektrikli sunroof 1.800 TL karşılığında sunulurken. Her iki donanım seviyesinde de velvet kırmızı, karbon siyahı, mistik gri, gümüş gri, boracay mavi, saten gri ve espresso kahvesinden oluşan metalik renkler için 800 TL bedel talep ediliyor.

Chevrolet Trax'ın güncel fiyatlarını incelemek için lütfen tıklayınız.

 

Son Güncelleme : 06 Haziran 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo