YENİ RENAULT ESPACE 160 HP'LİK 1.6 DİZEL VE EDC OTOMATİK ŞANZIMANLA GELİYOR

Ototeknikveri     03 Ekim 2014 09:30

Renault, sadece 1.6 litre hacimli dizel ve benzinli motorlar ile sunacağı yeni Espace modelini, Paris Otomobil Fuarı'nda sergiliyor.

YENİ RENAULT ESPACE 160 HP'LİK 1.6 DİZEL VE EDC OTOMATİK ŞANZIMANLA GELİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

1984 yılında yollarak çıkan ilk jenerasyon Renault Espace, otomobil dünyasında MPV segmentine öncülük eden Renault, aradan geçen otuz yılın ardından yollara çıkacak yeni jenerasyon Espace'i crossover olarak pazara sunuyor. Aile otomobilinin kullanım ve modülerlik özelliklerini, şık ve SUV vari tasarımla birleştiren Renault, Frankfurt’ta sergilenen konsept bazında geliştirdiği yeni Espace'i Paris Otomobil Fuarı'nda sergiliyor. Yüksek bel çizgisi, omuz yapısı ve alçak tavanı ile büyük bir crossover görünümüne sahip olan araç, Renault’nun yeni marka kimliğini yansıtan LED ışıklı ön tasarımı ile dikkat çekiyor. Hem beş hem de yedi koltuklu olarak tercih edilebilecek yeni Espace, 4.85 metrelik uzunluğu, 1.87 metrelik genişliği, 1.68 metrelik yüksekliği ve 2.88 metrelik aks mesafesi ise D ile E segmentleri arasında boyutlara sahip. Güncel nesil Espace’dan 63 mm daha alçak ve mevcut Grand Espace’dan 16 mm daha uzun aks mesafesine sahip olan yeni Espace, 0,30 cd'lik düşük hava sürtünme katsayısı ile başarılı bir aerodinamiye sahip olduğunu gösteriyor. 

Yeni Espace'in bir diğer önemli özelliğide tüm motor gamının sadece 1.6 litrelik ünitlerden meydana gelecek olması. Halihazırda Renault ve Nissan modellerinde yer bulan ve önümüzdeki dönemde Mercedes C serisinde de görev yapmaya başlayacak 130 hp güç üreten 1.6 litrelik dizelin haricinde, 160 hp güç ve 380 Nm tork değerine sahip güçlü dizel de Espace'de görev alacak. 130 hp'lik versiyon sadece manuel şanzıman ile sunulacakken, 160 hp'lik güçlü dizel altı ileri vitesli çift kavramalı EDC otomatik vitesle birlikte sunulacak. Multi-Sense adlı sistem, seçilen sürüş stilinin bir işlevi olarak EDC vites değişikliklerinin kalibrasyonunu da etkileyerek daha akıcı sürüşlere imkan veren sisteminde sunulacağı bu seçeneğin haricinde, Clio R.S'te de görev alan 200 hp güç ve 260 Nm tork üreten Energy TCe 200 EDC adlı 1.6 litrelik turbo benzinli motor da yakın oranlı yedi vitesli çift kavramalı EDC vites kutusuyla birlikte Espace'de sunulacak. 

Son Güncelleme : 03 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo