Jeep Wrangler IIHS Yan Darbe Testinde Zorlanırken VW ID.4 Geçer Not Aldı

Ototeknikveri     22 Mayıs 2022 03:54

Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) bugün yeni ve daha zor yan darbe testinin sonuçlarını açıkladı. Bu sefer test edilen araçlar orta boy SUV'lardı ve aslında oldukça iyi iş çıkardılar.

Jeep Wrangler IIHS Yan Darbe Testinde Zorlanırken VW ID.4 Geçer Not Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Enstitü daha önce, yalnızca bir aracın genel olarak "İyi" notu aldığı küçük SUV'ler üzerindeki yeni test rejiminin bulgularını yayınlamıştı. Orta boy SUV'ler için bu sayı yarıdan fazlaya yükseldi.
 

Toplamda, test edilen 18 araçtan 10'u “İyi” notu aldı: Ford Explorer, Infiniti QX60, Lincoln Aviator, Mazda CX-9, Nissan Pathfinder, Subaru Ascent, Toyota Highlander, Volkswagen Atlas, Volkswagen Atlas Cross Sport ve Volkswagen ID.4. Bunların tümü 2022 modelleri.
 

Yine de bu gruptan VW ID.4 ve Mazda CX-9, "yapı ve güvenlik kafesi", "gövde", "Sürücü kafası koruması dahil olmak üzere tüm sürücü ve yolcu yaralanma önlemleri", “arka yolcu baş koruması” ve diğerlerinde "İyi" dereceler alan tek otomobillerdi.

Jeep Wrangler 4 kapılı arka perde hava yastıklarının olmaması nedeniyle bu son kategoride "Kötü" notu alan tek araçtı. Altı araç (Nissan Murano, Kia Telluride, Hyundai Palisade, Honda Pilot ve Honda Passport) arasında yeni test planı kapsamında “Marjinal” (sınırda) notu aldı. Buick Enclave ve Chevrolet Traverse ise biraz daha yüksek bir “Kabul Edilebilir” notu aldı.
 

Yeni test, modern otomotiv ortamını daha iyi yansıtacak şekilde tasarlandı. Değerlendirme, modern SUV'lerin ağırlığını daha iyi yansıtmak için test aracına çarpmak için şimdi 4.200 libre (1.905 kg) bir bariyer kullanıyor. Bu, daha önce kullanılan 3.300 lb (1.497 kg) bariyerden daha fazla. Bariyerin kendisi artık çarptığında daha çok modern bir araç gibi davranan petek ön alana sahip.
 

Güncellenen test, birçok yönden otomobil üreticilerinin araçları daha güvenli hale getirmek için yaptığı çalışmaları onaylıyor. Eski parametreler altında çok sayıda araç geçiyordu, bu nedenle IIHS, otomobil üreticilerini daha güvenli araçlar üretmeye teşvik etmek ve müşterilerin araçları daha iyi ayırt etmesine yardımcı olmak için testleri zorlaştırabileceğine karar verdi.

Bunun bir sonucu olarak, daha ağır bariyer artık 31 mil (50 km/s) yerine 37 mil (60 km/s) hızla test araçlarına çarpıyor. Bu modifikasyonlar birlikte, teste tabi tutulan araçların yüzde 82 daha fazla enerjiye maruz kaldığı anlamına geliyor.
 

Araştırmaları yeni test protokolünün temelini oluşturan IIHS Kıdemli Araştırma Mühendisi Becky Mueller, "Farklı otomobil üreticilerine ait bu kadar çok orta boy SUV'nin bu daha zorlu değerlendirmede iyi puanlar aldığını görmek cesaret verici. Bu sonuçlar, ileride diğer araçlarda yapmaları gereken ayarlamaları doğrulamaya yardımcı olacak." diyor.

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo