Çin, Düşen Araba Satışları Nedeniyle Elektrikli Araç Sübvansiyonlarını Uzatabilir

Ototeknikveri     24 Mayıs 2022 10:31

Çin, yeni otomobil satışlarındaki ve bir bütün olarak ekonomideki yavaşlamayla uğraşırken elektrikli araç sübvansiyonlarını uzatabilir.

Çin, Düşen Araba Satışları Nedeniyle Elektrikli Araç Sübvansiyonlarını Uzatabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkenin uzun süredir devam eden EV sübvansiyonlarının bu yıl sona ermesine karar verildi, ancak konuyla ilgili bilgisi olan kişiler, Bilgi ve Endüstriyel Teknoloji Bakanlığı da dahil olmak üzere devlet dairelerinin 2023 yılına kadar sübvansiyonlara devam etmeyi düşündüklerini belirtiyor.



Olası uzatmayla ilgili ayrıntılar sınırlı, yani ne kadar cömert olacakları veya hangi araçların onlar için uygun olacağı henüz bilinmiyor. Hazır olduğu düşünülen bir önlem, hükümetin nitelikli tam elektrikli ve elektrikli araçlar için planlanan yüzde 10'luk satın alma vergisini yüzde 5'e düşürmesi.



Çin, başlangıçta EV sübvansiyon programını 2020'nin sonuna kadar aşamalı olarak kaldırmayı planlamıştı, ancak COVID-19 salgını nedeniyle uzatıldı. Reuters, 2009'dan bu yana Çin'deki Yeni Enerji Araçları alıcılarına 100 milyar yuan'dan (14,8 milyar dolar) fazla sübvansiyon sağlandığını belirtiyor.



Çin Otomotiv Üreticileri Birliği'nden (CAAM) elde edilen veriler, Yeni Enerji Araçlarının satışlarının Nisan ayında yıllık bazda yüzde 45 artarak 299.000'e yükseldiğini, ancak Mart ayında birçok Çin şehrinin COVID karantinası altında olması nedeniyle büyüme oranının daha yavaş olduğunu ortaya koyuyor. Geçen ay Çin genelindeki satışlar Nisan 2021'e göre neredeyse yüzde 48 düştü ve CAAM'ı hükümeti sektöre ek yardım sağlamayı düşünmeye yöneltmeye teşvik etti.



Mevcut EV sübvansiyonlarını başlangıçta planlanandan daha uzun süre tutmanın yanı sıra, Çin'in kırsal kesimdeki alıcıları 5.000 yuan'a (740 $) kadar ödeme sağlayarak NEV'leri satın almaya teşvik edecek sübvansiyonlar getirebileceği anlaşılıyor.

Son Güncelleme : 24 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo