Seat, Gelecekte Geliştirme Maliyetleri Düştüğünde Elektrikli Modellerini Tanıtabilir

Ototeknikveri     13 Haziran 2022 05:58

Ürün yelpazesini hızla elektriklendiren Cupra'nın aksine, Seat'ın mevcut serisinde elektrikli otomobiller yok ve olanlar da plug-in hibritlerle sınırlı. Seat markalı elektrikli otomobiller şu anda bir öncelik olmasa da, İspanyol otomobil üreticisi gelecekte geliştirme maliyetleri düştüğünde bir elektrikli otomobil serisi çıkartabilir.

Seat, Gelecekte Geliştirme Maliyetleri Düştüğünde Elektrikli Modellerini Tanıtabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW Group'un MEB mimarisine erişimi olmasına rağmen, Seat, tek elektriklisi artık üretimi durdurulan Mii Electric olduğu için henüz bu mimariyi kullanmadı. Cupra ise şimdiden, 2024'te Tavascan SUV ve 2025'te UrbanRevel crossover/supermini tarafından izlenecek olan Born kompakt hatchback'i sunuyor. Aslında, bu modellerden ikisinin başlangıçta Seat tarafından sunulması planlanmıştı, ancak VW Grubu'nun yönetim kurulu, bunun yerine daha sportif ve daha premium Cupra markasını seçmeye karar verdi.



Seat'ın elektrifikasyon planları sorulduğunda, Ar-Ge patronu Werner Tietz, Autocar'a şunları söyledi: "Şimdilik, elektrifikasyon hala biraz pahalı. Cupra'yı canlandırmaya odaklanmamız gerektiğini düşünüyoruz ve elektrikli otomobil bileşenlerinin fiyatları düştüğünde o zaman tekrar tartışabilir ve Seat hakkında konuşmayı düşünebiliriz ”.



Tietz, bu noktada Cupra'ya öncelik verme stratejik kararını savundu ve Seat'ın yakın zamanda makyajlanan Ibiza süpermini ve Arona B-SUV ile birlikte 2020'de tanıtılan yepyeni bir Leon'a sahip olduğunu söyledi. Seat serisinin geri kalanı, Ateca (2020'de makyajlandı) ve Tarraco (2018'de tanıtıldı) SUV'larını içeriyor.



Seat'ın Ar-Ge patronu ayrıca, Cupra'nın iki şirketin farklı bir müşterisi olduğu için Seat'ın yerini alamayacağını söyledi. Seat ve Cupra müşterileri arasındaki örtüşmenin sadece yüzde 10-15 olduğunu, VW Grubu'nun diğer markalarıyla “neredeyse hiç örtüşmediğini” belirtti.



Geçen yıl, Seat ve Cupra'nın gelecekte daha az model paylaşacağı ve aralarındaki farklılığı artıracağına dair haberler vardı. Yine de her iki marka da bileşenlerini VW Group'un parça deposundan alıyor, bu da mekanik olarak ilgili modelleri kaçınılmaz hale getiriyor, ancak parça paylaşımı mevcut Seat/Cupra Leon veya Ateca'nın kapsamına girmeyecek.



Avrupa 2030'larda yanmalı motor satış yasağına hazırlanırken, mevcut modeller yaşam döngülerinin sonuna doğru ilerleyecek ve Avrupa'daki rekabet elektrifikasyon yarışına katılacak.

Son Güncelleme : 13 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo