Dacia'nın Yeni Amblemi ve Görsel Kimliği Tüm Seriye Uygulandı

Ototeknikveri     20 Haziran 2022 07:51

Bir yıl önce yeni amblemini ve marka kimliğini ortaya çıkaran Dacia, bugün sözünü tutarak bunları tüm serisine dahil ediyor. Böylece Spring, Sandero, Sandero Stepway, Jogger ve Duster, revize edilmiş yazılar, renkler ve vurguların yanı sıra ızgaralarında yeni “DC” amblemini kazanıyor.

Dacia'nın Yeni Amblemi ve Görsel Kimliği Tüm Seriye Uygulandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncelleme bir makyaj olarak kabul edilmiyor, ancak son güncellenen iletişim materyali ve bayi ağının grafikleri ve renkleri ile uyumlu hale getiren araçların tasarımını etkiliyor.



Yeni Dacia Link amblemi, zincir gibi görünen ve eski kalkanın yerini alan “D” ve “C” karakterleri için simetrik bir tasarıma sahip. Her iki yanda eşleşen yatay çizgilerle ızgaranın ortasına monte edilmiş. Bunlar tipik krom yerine beyaza boyanmış ve 2021 Dacia Bigster konseptinde olduğu gibi aydınlatılmamış. Yeni amblem tekerlek göbeklerinde de bulunabiliyor.



Direksiyon simidi ve bagaj kapısına gelince, bunlar Dacia yazısına sahipken, arka kısımdaki model isimleri artık çıkartma gibi görünüyor. Tüm modeller, bir aile görünümü için resimdeki Tozlu Gri tonunda mevcut. Ek olarak, Sandero Stepway ve Duster, maceracı görünümlerini vurgulayan tavan raylarında, koruma plakalarında ve ayna kapaklarında Monolith Grey kaplamadan yararlanıyor. Şirket, arabalarda birkaç yıldır hayvansal deri kullanmadığının altını çiziyor.



Dacia Tasarım Direktörü David Durand'ın belirttiği gibi, yeni logo "markanın temellere geri dönmeye odaklanmasının simgesi" iken yeni amblem "sadelik ve sağlamlığı çağrıştırıyor".



Yenilenen Dacia serisi için siparişler 16 Haziran'da açılıyor. İlk teslimatların, tüm serinin Ekim ayında 2022 Mondial de Paris'te halka tanıtılmasının ardından yılın dördüncü çeyreğinde yapılması bekleniyor. Şirket ayrıca, 2023'ten itibaren tüm Dacia modellerinin Renault Grubu'nun en son politikasına uygun olarak 180 km/sa ile sınırlı bir azami hıza sahip olacağını duyurdu.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo